Δείτε πώς η Ιθάκη θα μετατραπεί στο μικρό «Μονακό» της Ελλάδας!

Οι Αυστραλοί επενδυτές που θέλουν να φτιάξουν υπερπολυτελές τουριστικό θέρετρο στις νότιες ακτές της Ιθάκης έχουν ήδη βάλει μπροστά το σχέδιό τους, καθώς στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναρτήθηκαν οι μακέτες του έργου...

Βίλες, μαρίνες με δυνατότητα να υποδεχθούν ακόμα και κρουαζιερόπλοια, κατοικίες πολλών αστέρων προς ενοικίαση και πολλές επιπλέον ανέσεις για τους υψηλούς επισκέπτες του θα παρέχει το ILIAD Resort, που θα δημιουργηθεί στη νότια Ιθάκη. Η περιοχή σήμερα είναι τελείως παρθένα, ενώ, όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα μοιάζει με ένα μικρό «Μονακό»!

Μεταξύ
άλλων, τα σχέδια προβλέπουν και τη δημιουργία γηπέδου γκολφ, μια μαρίνα με δυνατότητες υποδοχής 200 σκαφών, ένα παραθάλασσιο «χωριό», έξι υπερπολυτελείς κατοικίες και 1.020 σουίτες, σε ένα έργο τεραστίων προδιαγραφών, ειδικά για το μικρό νησί της Ιθάκης. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,9 δισ. ευρώ.Εταιρείες με παγκόσμια καταξίωση στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων έχουν ήδη καταθέσει προτάσεις, για να αναλάβουν το θέρετρο, αφού εγκαινιαστεί, κάτι που ακόμα δεν προσδιορίζεται χρονικά, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι εργασίες στο χώρο αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα.

Η ίδια η εταιρεία, Portfolio International, αναφέρει στην ιστοσελίδα της: «Το ILIAD Resort βρίσκεται σε μια παραθαλάσσια έκταση στο μυθικό νησί της Ιθάκης και, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το μεγαλύτερο θέρετρο της Ελλάδας».Η αλυσίδα Setai Hotels θα διαχειρίζεται τις ξενοδοχειακές μονάδες, με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης να είναι ξεκάθαρο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες. Στη φάση της κατασκευής θα απασχοληθούν περίπου 3.500 άτομα, ενώ για την υλοποίηση του έργου θα απαιτηθούν από 23 έως 30 μήνες από την έναρξη της κατασκευής.Η Portfolio International ιδρύθηκε το 1984 από τους Ian και Chris Meredith και μέχρι σήμερα έχει ολοκληρώσει 22 έργα συνολικής αξίας άνω του ενός τρισ. δολαρίων, ενώ διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της περίπου 20 projects, μεταξύ των οποίων το Elounda resort στην Κρήτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα