Μπάρτσα πες αλεύρι, ο Βαλβέρδε σε... παιδεύει!

Στο... λάκκο του Βαλβέρδε έπεσε η Μπαρτσελόνα στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία για τους «16» του Κυπέλλου Ισπανίας. Η ψυχωμένη Μπιλμπάο, που τελείωσε το παιχνίδι με εννιά παίκτες, επικράτησε 2-1 των μπλαουγκράνα και απέκτησε, έστω και ελαφρύ, προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του θεσμού...
Ο επαναληπτικός είναι προγραμματισμένος για την προσεχή Τετάρτη (11/1) στο «Καμπ Νου».

Στο πρώτο μέρος, οι Βάσκοι ήταν το απόλυτο αφεντικό απέναντι σε μία αγνώριστη Μπάρτσα. Στο
25’, λοιπόν, ο Αντούριθ επιβεβαίωσε την υπεροχή της ομάδας του κι άνοιξε μέσα σε πανδαιμόνιο το σκορ. Και σα να μην έφτανε αυτό, τρία λεπτά αργότερα, η άμυνα των Καταλανών... κοιμήθηκε, έκανε «δώρο» την κατοχή και ο Ινιάκι Γουίλιαμς... πυροβόλησε, τινάζοντας τα δίχτυα του Τερ Στέγκεν για το 2-0. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, η Μπαρτσελόνα απέκτησε κάθε δικαίωμα να «φωνάζει» για τη διαιτησία.

Διότι ο ρέφερι όχι μόνο δεν είδε το εκτός φάσης χτύπημα του Αντούριθ στον Ουμτιτί, ο οποίος δεν μπορούσε να αναπνεύσει προς στιγμήν(!), χαρίζοντας την κόκκινη στον φορ της Μπιλμπάο, αλλά την ίδια στιγμή «φόρτωσε» με κάρτες τους έξαλλους μπλαουγκράνα, που ζητούσαν –δικαιολογημένα- το... κεφάλι του αντιπάλου τους. Κι όλα αυτά την ώρα που ο «άρχοντας» της αναμέτρησης είχε κλείσει τα μάτια νωρίτερα σε καθαρή ανατροπή του Νεϊμάρ μέσα στην περιοχή!

Στο δεύτερο μέρος, η Μπαρτσελόνα μπήκε αποφασισμένη είτε να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Βασκονία, είτε τουλάχιστον –όπως κατάφερε δηλαδή- να μετριάσει το εύρος της ήττας της ενόψει του επαναληπτικού. Στο 52’, λοιπόν, ο Λιονέλ Μέσι εκτέλεσε... φαουλάρα (φέρει ευθύνη και ο Ιραϊθόθ που άργησε να κάνει κίνηση) και μείωσε σε 2-1, προκαλώντας μία μίνι σιγή στο «Σαν Μαμές». Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε συνέχισαν να ασκούν πίεση, η οποία έγινε ακόμα πιο ασφυκτική, όταν σωστά οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ραούλ Γκαρθία στο 74’ και λόγω της νέας κόκκινης στον Ιτουράσπε στο 81’. Η Μπάρτσα είχε κλείσει στα καρέ της την Μπιλμπάο, προσπαθούσε για την ισοφάριση, αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε, με τον Μέσι να σημαδεύει το δοκάρι στο 93’!
Keywords
Τυχαία Θέματα