Balthazar: Το ακριβότερο κρασί του κόσμου, κοστίζει...

Το κατάστημα πώλησης εκλεκτών κρασιών Le Clos στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι έχει βάλει ένα Balthazar (12 λίτρα) Château Margaux για πώληση προς £122.000 (~143.000 ευρώ), καθιστώντας το το πιο ακριβό μπουκάλι κρασί που πουλήθηκε ποτέ.

Το κατάστημα έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα πώλησης για τρία 12-λίτρα μπουκάλια του διάσημου κτήματος του Μπορντώ.
Αυτό είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Margaux που εμφιαλώνει Balthazars. Συνολικά έξι έχουν παραχθεί, με μόνο τρία να διατίθονται προς πώληση μέσω του Le Clos.

Μια πολύ-παινεμένη σοδειά για το Μπορντώ, το 2009 λέγεται ότι
είναι μια από τις καλύτερες χρονιές που παρήγαγε ποτέ το Margaux.

Το Balthazar στεγάζεται σε ένα χαραγμένο δρύινο κιβώτιο που σχεδιάστηκε από τη γαλλική εταιρεία Partisan du Senss.

Στηριγμένο σε χαλύβδινα πόδια, το 12-λίτρο μπουκάλι λέγεται ότι «συμβολίζει τα βαρέλια που αναπαύονται στα κελάρια του Margaux.»

Όποιος αγοράσει το μπουκάλι θα πετάξει πρώτη θέση στη Γαλλία για μια ιδιωτική περιήγηση στον αμπελώνα και τα κελάρια και θα ακολουθήσει δείπνο στο château Margaux, με τον επικεφαλής οινοποιό και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Paul Pontallier.

«Για να επισημάνουμε αυτό το φανταστικό vintage, δημιουργήσαμε μια μοναδική ευκαιρία, συνεργαζόμενοι με το Le Clos για να προσφέρουμε στους απαιτητικούς αγοραστές κρασιού στον κόσμο, τρία Balthazars», είπε ο Pontallier.

«Η ιστορία του Château Margaux εκτείνεται πίσω πάνω από 400 χρόνια. Ο τρύγος του 2009 είναι ένας από τους καλύτεραυς που κάναμε ποτέ, εξ ου και γιατί επιλέξαμε την εμφιάλωση σε αυτή τη ξεχωριστή μορφή,»πρόσθεσε.

Το 2010, το Le Clos έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για την πιό ακριβή αγορά κρασιών στον τομέα της λιανικής ταξιδιού , όταν ένας από τους πελάτες αγόρασε οκτώ μπουκάλια Μπορντό για λίγο κάτω από £70,000!

Μεταξύ των κρασιών που αγόρασε ήταν μοναδικά μπουκάλια Château Pétrus 1947 και 1961, και ένα magnum Pétrus 1959.
Keywords
Τυχαία Θέματα