Μπακογιάννη: «Δεν υπάρχουν 180 βουλευτές για ΠτΔ»

«Όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος» δήλωσε η βουλευτίνα Επικρατείας της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στα σενάρια πρόωρων εκλογών και εκτίμησε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχουν 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στα "Parapolitika 90,1" αν και ανέφερε πως είναι πρόωρο να μιλάμε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω της ακραίας πόλωσης που υπάρχει, εκτίμησε ότι
είναι δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές.

«Η ακραία πόλωση δυσκολεύει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Κακώς επιτρέπουμε στου εαυτούς μας να παίζουμε ένα πολιτικό παιχνίδι που δεν ωφελεί κανέναν. Δεν νομίζω πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή 180 βουλευτές, με βάσει τις δηλώσεις των βουλευτών», είπε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί στις Προεδρικές εκλογές με πολλά ανοιχτά θέματα, εξαιτίας της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά είπε: «Αυτό αναδεικνύει και το μέγεθος της ανευθυνότητας της αντιπολίτευσης. Σίγουρα θα πάμε με θέματα ανοιχτά στις Προεδρικές εκλογές. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν παίρνει εντολές από το ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, το ότι αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη μέση της κυβερνητικής θητείας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την Προεδρική εκλογή, σίγουρα δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας. Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διδάχτηκε τίποτα απ’ όλη αυτή την περιπέτεια της χώρας».

Xαρακτήρισε δε καταστροφικές τις τακτικές τύπου «σχίζω τα μνημόνια» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να παρεκκλίνει από την πορεία της. Έκανε πολύ σημαντικό και δύσκολο έργο».

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «αυτά που λέει ότι δηλαδή θα καταργήσει τους 470 νόμους και έπειτα θα πάει στους Ευρωπαίους να τους πει θα καταργήσουμε το Μνημόνιο, να μου δώσετε και λεφτά, αυτά είναι πράγματα που δεν συμβαίνουν πουθενά, ούτε και στον Άρη».

Για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι αυτό θα συμβεί το Μάρτιο με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης και εξέφρασε την άποψη ότι το χρέος θέλει ρύθμιση. «Προβλέπω να πάμε σε μια επιμήκυνση που θα μας επιτρέπει να πληρώνουμε πολύ λιγότερα σε ετήσια βάση», ανέφερε.

Αναφορικά με την πρότασή της για μείωση αντικειμενικών κατά 30% υπογράμμισε: «Η πρόταση θα επιτρέψει στους Έλληνες να μην πληρώνουν φόρο πάνω σε πλασματικές αξίες και ταυτόχρονα να μην στηθεί ένας προϋπολογισμός πάνω σε πλασματικά δεδομένα. Είναι πλασματικά τα δεδομένα σήμερα. Δεν υπάρχουν αυτές οι αξίες. Το θέμα αφορά πάρα πολύ κόσμο και αφορά και εμένα, αν και μου κάναμε κριτική για λαϊκισμό».

thepressproject.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα