Απειλές και τρομοκρατία από το Τουρκικό καθεστώς εν όψει δημοψηφίσματος

Του Σεϊτ Αλντογάν – Δημοσιογράφου

Φαίνεται ότι το πολιτικό κατεστημένο της Αγκυρας είναι διατεθειμένο να συμβάλει για ουσιαστική αλλαγή του καθεστώτος, ικανοποιώντας τις υπέρμετρες φιλοδοξίες του Ερντογάν. Η οικονομική ολιγαρχία της χώρας δείχνει ευνοϊκή διάθεση απέναντι στον "σουλτάνο", ενώ σ’ αυτή την κατεύθυνση κινείται και η προσπάθεια της Τουρκικής...
Εθνοσυνέλευσης να περάσει τις απαιτούμενες αλλαγές στο σύνταγμα, βασιζόμενη στη συνεργασία του κυβερνητικού κόμματος με τους φασίστες των Γκρίζων Λύκων
που στεγάζονται στο κόμμα της Εθνικής Δράσης.
Όμως δεν έγινε δυνατόν να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 2/3 των ψήφων που απαιτεί το Σύνταγμα, οπότε αναγκαστικά πρέπει να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα, κάτι που ανακοίνωσε ήδη ο Ερντογάν με προεδρικό του διάταγμα για τις 16 Απρίλη.

Παράλληλα με την αναγγελία της ημερομηνίας δημοψηφίσματος είδαν το φως και απειλητικές κυβερνητικές ανακοινώσεις που συνοψίζονται στην πρόταση ότι «κατά την προεκλογική περίοδο δεν θα επιτρέψουμε "Παρατράγουδα"».
Πρόκειται για μια ξεκάθαρη απειλή που στρέφεται εναντίον ολοκλήρου του κινήματος που αντιστέκεται στις παράλογες αξιώσεις Ερντογάν για την επιβολή «σουλτανικού καθεστώτος», κάτι που προσπαθεί να το υλοποιήσει με ένα θετικό γι' αυτόν αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα. Και για να έχει το αίσιο αποτέλεσμα, επιστρατεύει ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό και τις παρακρατικές οργανώσεις που διαθέτει στρεφόμενος με κάθε τρόπο σε όσους αντιστρατεύονται στις επιδιώξεις του.
Οποιαδήποτε δραστηριότητα υπέρ του «όχι» αντιμετωπίζει ποινικές διώξεις, ενώ οι πρωτεργάτες του οδηγούνται στις φυλακές. Μόνο τις τελευταίες μέρες είναι εκατοντάδες που έχουν συλληφθεί με κατασκευασμένες κατηγορίες.
Επίσης όλες αυτές τις μέρες παρακολουθούμε σε όλη την Τουρκία μια μεγέθυνση της εθνικιστικής προπαγάνδας, παράλληλα με την έξαρση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού. Φιέστες πραγματοποιούνται με έντονο εθνικιστικό άρωμα, τελετές για τους «ήρωες» νεκρούς τούρκους στρατιώτες στο Συριακό μέτωπο, αλλεπάλληλες οι επισκέψεις τούρκων αξιωματούχων στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται τραυματισμένοι στρατιώτες με τηλεοπτική κάλυψη.

Έντυπος και ηλεκτρονικός τύπος που ελέγχεται από το καθεστώς καθημερινά είναι πλημμυρισμένος από ύμνους για το μεγαλείο του σημερινού «16ου και τελευταίου τουρκικού κράτους».

Την ίδια στιγμή και παρ’ όλη την αφόρητη τρομοκρατία το μέτωπο που έχει συγκροτηθεί υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα καθημερινά συγκεντρώνει όλο και πιο πλατιές λαϊκές μάζες.

Είναι παρακινδυνευμένο αυτή την στιγμή να κάνει κάποιος οποιαδήποτε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Είναι μεγάλος ο πολιτικός χρόνος μέχρι την διεξαγωγή του και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τί εξελίξεις θα υπάρξουν και οι οποίες θα καθορίσουν το αποτέλεσμα του.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο πρέπει να εντάξει κανείς και τις τελευταίες δηλώσεις Τούρκων κυβερνητικών για την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λοζάνης και την τουρκική επιθετικότητα απέναντι στην Ελλάδα. Αυτό είναι καθαρό και από τις δηλώσεις του Ερντογάν που ισχυρίζεται ότι η συνθήκη της Λοζάνης (που στην ουσία δεν έχει καμιά σχέση) στέρησε νησιά του Αιγαίου Τουρκική επικράτεια.

Υ.Γ Είναι περιττό να τονίσουμε ότι ο «πατριώτης» Καμμένος με τις εθνικιστικές του κραυγές προσφέρει βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν.

tsak-giorgis.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα