«Αιματηρό χάος στη Συρία αν επέμβει στρατιωτικά η Δύση»

«Οι ξένες δυνάμεις δεν νομιμοποιούνται να παρέμβουν» και μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία με άμεση εμπλοκή ή υποστήριξη της Δύσης θα προκαλούσε ένα ακόμα πιο αιματηρό χάος στη χώρα, γράφει η εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία, επίσημο όργανο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας. Το δημοσίευμα σημειώνει δε ότι η εγκατάλειψη του σχεδίου του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου θα έσπρωχνε τη Συρία στην «άβυσσο» ενός ολοκληρωτικού εμφυλίου πολέμου...
Η εφημερίδα εξέθεσε τους
λόγους που το Πεκίνο αντιτίθεται στο να υπάρξει μια πιο σκληρή αντίδραση για τη σφαγή 108 ανθρώπων τον περασμένο μήνα στην πόλη Χούλα, την ευθύνη για την οποία δυτικές και αραβικές κυβερνήσεις επέρριψαν σε δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Είναι εύκολο να φανταστούμε την αναταραχή που θα ξεσπούσε εάν στη Συρία ξεσπάσει ολοκληρωτικός εμφύλιος πόλεμος, πυροδοτώντας μια Δυτική στρατιωτική επέμβαση», ανέφερε σχόλιο στην εφημερίδα, που γενικά αντανακλά -χωρίς να εκφράζει πάντα απόλυτα-, τον τρόπο σκέψης της κυβέρνησης στο Πεκίνο.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ημερησία, το σχέδιο Άναν παραμένει η μόνη πρακτική βάση για την επιδίωξη της ειρήνης στη Συρία, όπου οι μάχες ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και τις ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης συνεχίζονται παρά την εκεχειρία που κηρύχθηκε την 12η Απριλίου.

Η Κίνα μαζί με τη Ρωσία αντιτίθενται στις δυτικές εκκλήσεις να υπάρξουν επεμβάσεις για επεμβάσεις σε κρίσεις που ξεσπούν σε διεθνές επίπεδο. Το 2011, οι δύο χώρες κατηγόρησαν το NATO ότι εκμεταλλεύθηκε την εγκεκριμένη από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εντολή για την προστασία των αμάχων στη Λιβύη, όπου μαινόταν εμφύλιος πόλεμος μετά την εξέγερση εναντίον του Μουάμαρ Καντάφι, για να εξαπολύσει μια πολύ ευρύτερη επιχείρηση με στόχο την ανατροπή του συνταγματάρχη.
Keywords
Τυχαία Θέματα