H μεγάλη απάτη με τη Digea – Έρχεται χαράτσι από τους Δήμους !!!

Εσείς… μπήκατε στην ψηφιακή εποχή? Αν ναι, ετοιμαστείτε τώρα να πληρώσετε και χαράτσι!!! Δεν μας έφτανε το πάγιο τέλος μέσω της ΔΕΗ για να… βλέπουμε τη Δημόσια Τηλεόραση, έρχεται τώρα επιπλέον χαράτσι, αυτή τη φορά από τους Δήμους, για να βλέπουμε όλα τα υπόλοιπα κανάλια της χώρας, μέσω της Digea!!!

Nέο χαράτσι προωθείται εις βάρος των πολιτών, μέσω των δήμων, με φόντο την ψηφιακή τηλεόραση και αυτό γιατί, τα 275 σημεία εκπομπής του αρχικού σχεδίου για τον χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων, γίνονται 156, ώστε να
μειωθεί το κόστος των επενδύσεων των παρόχων δικτύου.

Το καινό που προκύπτει στα σημεία εκπομπής, ανατίθεται σε μικρούς αναμεταδότες, που θα τοποθετηθούν χωρίς αδειοδότηση εντός αστικών περιοχών, με την αγορά τους να βαραίνει τις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής.

Αυτόματα λοιπόν, ο κάθε δήμος, για να μπορέσει να έχει στην περιοχή του τηλεοπτική κάλυψη, αφού θα υποχρεωθεί να.. αγοράσει το σήμα εκπομπής, θα μετακυλήσει το κόστος στους Δημότες, μέσω ενός παγίου τέλους στα Δημοτικά τέλη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση.

Όπως, μάλιστα, αναφέρει σε συνέντευξή του ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Νίκος Μιχαλίτσης, για να καλυφθεί ολόκληρη η χωρά χρειάζονται 600 σημεία εκπομπής. Όσον αφορά δε στο κόστος, μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 45 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες κυρίως της περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών, όπου ακόμη δεν έχει φτάσει η… ψηφιακή εποχή!!!
Keywords
Αναζητήσεις
τοποθέτηση αναμεταδοτών ψηφιακού σήματος στην αττική
Τυχαία Θέματα