Brexit: Η Σκωτία "διχάζει" την Ε.Ε. – Γιούνκερ: Την ακούμε – Ραχόι: Φεύγει μαζί με τη Βρετανία

"Μουτράκια" στην Αγγλία και τον Κάμερον από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Μάρτιν Σουλτς; Την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός μιλούσε στη Βουλή των Κοινότητων για την ανάγκη ενότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκος Στέρτζον ήταν εκεί όπου θα έπρεπε κανονικά να είναι ο ίδιος: στις Βρυξέλλες για να συναντηθεί με την ηγεσία της Ε.Ε....

Και όχι μόνο δεν πτοήθηκε από την "πόρτα" που της έδειξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Ντόναλντ Τουσκ, αρνούμενος να τη συναντήσει αλλά εκείνη ήδη συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς και τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φερχόφσταντ αλλά στις 18:00 θα δει και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο οποίος, στη συνέντευξή Τύπου που ακολούθησε την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27, δήλωσε ανοιχτός στο να ακούσει τα όσα έχει να του πει τη πρωθυπουργός της Σκωτίας, που με κάθε τόνο και με κάθε τρόπο διαμηνύει πως θέλει η χώρα της να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε στο δημοψήφισμα ψήφισε υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. με ποσοστό άνω του 60%.

Η Σκωτία έχει κερδίσει το δικαίωμα να ακουστεί στις Βρυξέλλες είπε ο Γιούνκερ, παίρνοντας αποστάσεις από τον Τουσκ. Έσπευσε όμως να διευκρινίσει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει καμία πρόθεση να παρέμβει στις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στη Βρετανία μετά το δημοψήφισμα. «Θα ακούσω προσεκτικά αυτά που θα μου πει η Σκωτσέζα πρωθυπουργός, αλλά δεν σκοπεύουμε να αναμειχθούμε στη διαδικασία της Βρετανίας. Δεν είναι δικό μας καθήκον, ούτε δική μας δουλειά», είπε ο Γιούνκερ.
Keywords
Τυχαία Θέματα