Ξεκίνησε η παραγωγή του Karma Revero

Η Karma ξεκίνησε τη κατασκευή του Revero, του “νέου” Fisker Karma, με τη παραγωγή του να γίνεται στο ολοκαίνουργιο εργοστάσιο της Karma Automotive στο Moreno Valley, κοντά στην έδρα της εταιρίας στην περιοχή Costa Mesa της Καλιφόρνια των Η.Π.Α., καθώς έχει υπογραφεί lease του εργοστασίου, έκτασης 51.623 τ.μ. Σε αυτό εργάζονται περί τους 100 ανθρώπους, που έχουν την δυνατότητα να κατασκευάσουν 3.000

Revero ετησίως.

Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο μοντέλο θα έχει “τεράστιες, σοβαρές, σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα καλωδίωσης, στο σύστημα φόρτισης και στη μπαταρία“, ώστε να γίνει πιο αξιόπιστο από το Fisker Karma.

Η BMW θα προμηθεύσει την εταιρία με μηχανικά μέρη συστημάτων κίνησης, συμπεριλαμβανομένου των συστημάτων φόρτισης μπαταριών υψηλής τάσης και ένα ευρύ φάσμα υβριδικών ηλεκτρικών συστημάτων. Το plug-in υβριδικό Revero, θα φορά τον ίδιο 2.0-λίτρο κινητήρα που φορούσε και το Karma, έχοντας ηλεκτρική αυτονομία 53 χλμ και συνολική αυτονομία 386 χλμ, ενώ θα εξοπλίζεται με νέα φρένα. Στο εσωτερικό θα συναντάμε ανανεωμένες οθόνες, και κάποιες νέες λειτουργίες υποστήριξης του οδηγού, όπως αυτόματο σύστημα φρεναρίσματος και ενεργό cruise control.

Ο διευθυντής marketing, Jim Taylor, δήλωσε ότι η εταιρία είναι εξαιρετικά προσεκτική με την ποιότητα του αυτοκινήτου, ώστε να αποφευχθούν τα προβλήματα του παρελθόντος, τονίζοντας, όμως, ότι οι αλλαγές δεν θα είναι εμφανείς με γυμνό μάτι, κάτι που υποδηλώνει ότι εμφανισιακά δεν περιμένουμε κάποια δραματική αλλαγή. Το μόνο που παραμένει άγνωστο είναι το πως θα πωλείται το αυτοκίνητο, δηλαδή μέσω franchise αντιπροσώπων ή με απευθείας πωλήσεις, όπως κάνει η Tesla. Το Revero αναμένεται να έχει αρχική τιμή περίπου 135.000 δολαρίων, καθιστώντας το ακριβότερο από τον προκάτοχό του.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα