Ξεκίνησε η εξέλιξη του Ford Fiesta WRC για το 2017

19:47 3/8/2016 - Πηγή: AutoBlog

Όπως ακριβώς είχες διαβάσει από τον περασμένο Μάιο, η Ford ξεκινήσει λίγες μέρες πριν τον αγώνα της Φινλανδίας τις δοκιμές του Fiesta WRC προδιαγραφών 2017, με τον επικεφαλής της M-Sport, Malcolm Wilson να βάζει μετά από πολλά χρόνια την αγωνιστική του φόρμα και να κάθετε πίσω από το τιμόνι.

Ο Wilson

οδήγησε το αυτοκίνητο στις διαδρομές του δάσους Greystoke στην Αγγλία, κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρίας. Εκτός του 60-χρονου Βρετανού, το Fiesta WRC 2017 οδήγησε και το Martin Prokop, που οδηγεί για λογαριασμό της Ford στο πρωτάθλημα του WRC από το 2010.

Οι δοκιμές είχαν πρωταρχικό σκοπό την αξιολόγηση του κινητήρα, καθώς και σημαντικών μερών όπως οι αναρτήσεις, το σύστημα μετάδοσης και τα διαφορικά στο σώμα του σημερινού αγωνιστικού Fiesta RS, με τις αεροδυναμικές αναβαθμίσεις να ακολουθούν σύντομα.

Το νέο αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί από λευκό χαρτί, με την υποστήριξη της Ford Performance, και θα βασίζεται στο νέο Fiesta, που αναμένεται να παρουσιαστεί κάποια στιγμή το 2017.

Σε δηλώσεις του, ο Malcolm Wilson είπε:

Αυτό είναι μόνο το πρώτο πρωτότυπο, αλλά η ταχύτητα είναι πραγματικά απίστευτη. Είμαστε ακόμα στην τελειοποίηση του αεροδυναμικού πακέτου, με τους συναδέλφους μας στη Ford, αλλά ήμασταν σε θέση να τρέξουμε με όλα τα μηχανικά εξαρτήματα με το τρέχον αμάξωμα, και οι πρώτες δοκιμές έχουν ενισχύσει την εμπιστοσύνη μου στην ικανότητά μας να παράγουμε ένα αυτοκίνητο νικητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα