Ξέχασε το Carbon, αυτό είναι το ελαφρύτερο υλικό του κόσμου [w/video]

18:08 1/1/2012 - Πηγή: AutoBlog

Το California Institute of Technology, το πανεπιστήμιο California-Irvine και τα εργαστήρια HRL Laboratories δημιούργησαν αυτό το νέο υλικό. Έχει δομή πλέγματος, είναι κατασκευασμένο από κούφιους νανοσωλήνες νικελίου-φωσφόρου οι οποίες είναι κατά 1000 φορές λεπτότερες από την ανθρώπινη τρίχα και στην ουσία το πλέγμα αποτελείται από 99.99% αέρα και 0.01% υλικό, κάνοντας το κατά 100 φορές ελαφρύτερο από το φελιζόλ, αλλά έχει την ίδια αντοχή όσο ο χάλυβας.

Το υλικό αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων, από στρατιωτική χρήση μέχρι καθημερινή. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες

θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν έτσι ώστε να κάνουνε τα αυτοκίνητα τους πραγματικά ελαφριά, αυξάνοντας έτσι την αποδοτικότητα τους. Το υλικό απορροφά μεγάλη ποσότητα ενέργειας όταν συμπιέζεται και μπορεί να αποκτήσει ξανά το σχήμα του μετά από κάποια πίεση που θα δεχτεί. Το να περάσει το υλικό αυτό στη μαζική παραγωγή, σίγουρα θα χρειαστούν μερικά χρόνια, αλλά το βασικό είναι ότι η τεχνολογία πλέον υπάρχει.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα