Τόσο εύκολα χάκερς κλέβουν ένα Tesla Model S

Για ακόμη μια φορά μέσα σε λιγότερο από 3 μήνες, ερευνητές απέδειξαν στην πράξη πως είναι υπερβολικά εύκολο αν έχεις τι γνώσεις, να χακάρεις από μακριά ένα αυτοκίνητο, στη προκειμένη περίπτωση, ένα Tesla Model S και να το κλέψεις μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η Promon, μια εταιρία που ειδικεύεται στην ηλεκτρονική ασφάλεια, ανέβασε ένα video στο YouTube,

στο οποίο μας δείχνει το πως εκμεταλλευόμεη ένα κενό ασφαλείας μέσω μιας εφαρμογής της Tesla για smartphone που δίνει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη να ελέγχει το που είναι παρκαρισμένο το αυτοκίνητο, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, αλλά και να μπορεί να ρυθμίζει εξ’αποστάσεως το σύστημα κλιματισμού, ουσιαστικά κλέβουν το αυτοκίνητο, χάρη στο σύστημα εκκίνησης του Model S χωρίς κλειδί.

Οι άνθρωποι της εταιρίας έπεισαν τον ιδιοκτήτη να κατεβάσει μια ακόμη εφαρμογή, η οποία ήταν κακόβουλη, δίνοντάς τους έτσι πρόσβαση στην εφαρμογή της Tesla, κλέβοντας τους κωδικούς του. Για να το καταφέρουν υποσχέθηκαν ένα δωρεάν χάμπουργκερ σε κοντινό εστιατόριο, αλλά και δωρεάν Wi-Fi δίπλα σε ένα σταθμό φόρτισης της Tesla.

Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε πως το video δεν αποδεικνύει αποκλειστικά την αδυναμία ασφαλείας των μοντέλων της εταιρίας, αλλά τις δυνατότητες που δίνονται στους χάκερς όταν αυτοί καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα