Το συνδικάτο εργαζομένων των Η.Π.Α ίσως είναι το κλειδί για την συγχώνευση της FCA με την GM

Δεν το βάζει κάτω ο Sergio Marchionne και προσπαθεί να βρει τρόπο ώστε να συγχωνεύσει την FCA με την General Motors. Ένας ισχυρός νέος σύμμαχος στη προσπάθεια του αυτή είναι το UAW, το συνδικάτο εργαζομένων των Η.Π.Α, ένα από τα ισχυρότερα συνδικάτα της Βορείου Αμερικής, μιας και το UAW είναι ο μοναδικός μεγάλος κάτοχος των μετοχών της GM, κατέχοντας το 8,7% των μετοχών της.

Ο Marchionne σε πρόσφατη συνέντευξη του είπε πως ότι και αν συμβεί σε σχέση με την ενοποίηση

των δύο εταιριών, δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει χωρίς τη συναίνεση και την υποστήριξη του UAW. Ο Marchionne έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Dennis Williams, πρόεδρο του συνδικάτου, με τον Ιταλό να εξακολουθεί να θεωρεί πως οι συγχωνεύσεις είναι ζωτικής σημασίας στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, μιας και επενδύουν πολλά χρήματα για την ανάπτυξη ίδιων τεχνολογιών.

Αναλυτές πιστεύουν πως αν τελικά οι δύο εταιρίες συμφωνήσουν να προχωρήσουν σε συγχώνευση, τότε ίσως υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών, ενώ υπάρχει και η ανησυχία για την απώλεια θέσεων εργασίας. Η FCA, εκτός από την GM, εξετάζει τις πιθανότητες συνεργασίας με την Volkswagen, την Renault-Nissan, την PSA Peugeot Citroen, αλλά και τη συνεργασία της με τις Mazda, Honda, Suzuki και Hyundai.

Keywords
Τυχαία Θέματα