Το μυαλό της στην κυριαρχία έχει η McLaren

Τα πάντα πλέον είναι έτοιμα για να ξεκινήσει μια νέα εποχή για τη McLaren. Οι Βρετανοί ανακοίνωσαν και το οδηγικό τους (ορθώς διάλεξαν τον Jenson Button για team-mate του Fernando Alonso) και το μόνο που θέλουν είναι ν’ αποτελέσει το 2015 μια χρονιά στην οποία θα μπουν γερές βάσεις για τη συνέχεια, διότι δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι

ρεαλιστικός στόχος για την επόμενη σεζόν δεν μπορεί να είναι η κατάκτηση των πρωταθλημάτων.

Με τέτοιους οδηγούς, τέτοια ιστορία και τέτοιο συνεργάτη (σαφώς και αναφέρομαι στην Honda) δεν μπορείς παρά να στοχεύεις στην κορυφή. Το δύσκολο, ωστόσο, είναι να διατηρηθείς εκεί όχι απλώς ν’ ανέβεις, και ο Ron Dennis, επί κεφαλής του McLaren Group, επισημαίνει πως θα πρέπει να κυριαρχήσει η ομάδα του στο άθλημα, αλλά γνωρίζει ότι απαιτείται χρόνος γι’ αυτό.

Αυτό που πετύχαμε τότε (αναφέρεται στις χρυσές εποχές της McLaren-Honda) και αυτό που έχει πετύχει φέτος η Mercedes, είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε για το μέλλον, δηλαδή να κυριαρχήσουμε. Θυμάμαι ότι, στην αρχή της σεζόν, είπα ότι είμαστε εδώ για να κερδίσουμε αγώνες και αυτός ήταν ο στόχος για το 2014. Μπορείτε να το αμφισβητήσετε αυτό, επειδή δεν κερδίσαμε ούτε έναν αγώνα και τώρα χρησιμοποιούμε τη λέξη κυριαρχία, κάτι που θα μπορούσε να είναι μια δυνατή πτώση.

Όμως, η κυριαρχία δεν έρχεται σ’ ένα σύντομο χρονικό διάστημα, διότι χρειάζεται χρόνος. Μόνο αυτό θέλουμε και υπάρχει στους ανθρώπους που έχουν κερδίσει αγώνες. Το να κερδίσεις αγώνες είναι δύσκολο, αλλά η κυριαρχία είναι πραγματικά πολύ δύσκολη.

Ο Βρετανός ποντάρει πολλά στην -εξαιρετικά στενή- συνεργασία της ομάδας με την Honda και δηλώνει εντυπωσιασμένος από την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D, από το Research and Development), στο Sakura της Ιαπωνίας.

Το κλειδί στη σχέση μας με τη Honda και τους οδηγούς μας είναι πάρα πολύ σημαντικό και τώρα είμαστε σε θέση να χτίζουμε μια θετική σχέση. Αναπόφευκτα, καθώς σεβόμασταν τη μακρά μας σχέση με τη Mercedes, χρειάστηκε λίγος χρόνος προτού ξεκινήσει να ζεσταίνεται η σχέση μας με τη Honda.

Η επίσκεψή μου στο Sakura, μετά το Ιαπωνικό Grand Prix, ήταν τρομερή. Η δέσμευση, η συγκέντρωση και η απόλυτη επιθυμία ν’ ανέβει ο πήχης ήταν παντού στις εγκαταστάσεις, καθώς και μεταξύ των μηχανικών της McLaren-Honda. Νιώθω πολύ υπερήφανος πως, όσο προχωράμε στην επόμενη σεζόν, θα έχουμε μια ρεαλιστική προοπτική για την επίτευξη των στόχων μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα