Το Volkswagen Group καταργεί 40+ μοντέλα

Το Volkswagen Group σήμερα παράγει συνολικά 340 μοντέλα από όλες τις φίρμες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα του, αλλά σύμφωνα με την γερμανική Handelsblatt, ο γερμανικός κολοσσός θα μειώσει κατά 40 τουλάχιστον, τα μοντέλα που κατασκευάζει, στο πλαίσιο της νέας του στρατηγικής.

Στα μέσα της εβδομάδος, η VW ανακοίνωσε πως θα επενδύσει δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ride-sharing υπηρεσιών και αυτόνομης οδήγησης, ώστε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στις “πράσινες μεταφορές” μέχρι το 2025, αλλά και να αναμορφώσει τις δραστηριότητές της μετά από το σκάνδαλο εκπομπών.

H Handelsblatt επικαλείται πηγές της VW, αναφέροντας πως η αναμόρφωση της, περιλαμβάνει την διακοπή της παραγωγής περισσότερων από 40 μοντέλων, από εταιρίες όπως η VW, η Seat, η Skoda και η Audi.

Εκπρόσωπος της VW, σχολίασε την είδηση, δηλώνοντας πως ο αριθμός των μοντέλων που θα πρέπει να σταματήσουν να παράγονται δεν έχει αποφασιστεί ακόμη. Ανάμεσα στα μοντέλα που θα καταργηθούν θα είναι, σύμφωνα με τις φήμες, το Beetle, μιας και η VW θα συνεχίζει να κατασκευάζει μόνο τα μοντέλα που κάνουν αξιόλογες πωλήσεις και γεμίζουν τα ταμεία της με ρευστό.

Keywords
Τυχαία Θέματα