Το VW Group ξεκινάει την επιδιόρθωση των οχημάτων με τον 1,2L TDI κινητήρα

Το VW Group πήρε την έγκριση από την Γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία μεταφορών (KBA) για την επιδιόρθωση 460.000 οχημάτων που φοράνε τον μικρό πετρελαιοκινητήρα των 1.200 κ.εκ. (EA189), που βρίσκεται κάτω από τα καπό των VW Polo, Skoda Fabia & Roomster και SEAT Ibiza.

Είναι η δεύτερη σε σειρά

έγκριση για επιδιόρθωση που παίρνει η Γερμανική εταιρία από τον Ιούνιο, καθώς προηγήθηκε αυτή του 2.0L TDI κινητήρα που αφορά 800.000 οχήματα. Αν και το VAG είχε ως στόχο να ξεκινήσει πρώτα την επιδιόρθωση των 1.2L TDI κινητήρων τελικά δόθηκε προτεραιότητα στα οχήματα με τον 2.0L TDI κινητήρα, που φοράνε τα μεγαλύτερα μοντέλα της.

Η επιδιόρθωση αφορά μια νέα ενημέρωση του λογισμικού του κινητήρα, και η VW διαβεβαιώνει τους πελάτες της ότι το πρόβλημα θα λυθεί χωρίς να αυξηθεί ο θόρυβος, η κατανάλωση και χωρίς να υπάρξει καμιά μείωση στις επιδόσεις. Η VW αυτή τη στιγμή ενημερώνει τους κατόχους των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, ούτως ώστε να φέρουν τα αυτοκίνητά τους στις αντιπροσωπίες για επισκευή, εντελώς δωρεάν.

Η διαδικασία της επιδιόρθωσης θα είναι χρονοβόρα και αρκετά δαπανηρή για το VW Group καθώς σε όλη την Ευρώπη κυκλοφορούν περισσότερα από 8,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα TDI που φέρουν το παράνομο λογισμικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα