Το Jeep Renegade σηκώνεται στις μπροστά ρόδες σε φρενάρισμα εκτάκτου ανάγκης

Ισπανοί συνάδελφοι από το km77.com ανακάλυψαν ένα σημαντικό πρόβλημα στο Jeep Renegade, μιας και κατά τη διάρκεια της δοκιμής τους και ενώ δοκίμαζαν την αντίδραση του αυτοκινήτου σε ένα φρενάρισμα εκτάκτου ανάγκης είδαν με έκπληξη το Renegade να σηκώνεται στις μπροστά ρόδες, όπως συμβαίνει συνήθως στις μοτοσυκλέτες.

Η ιστορία ξεκινά από πέρυσι όταν το μέσο είχε δοκιμάσει ξανά το Renegade, με τον 1.600αρη diesel κινητήρα, με το μοντέλο να παρουσιάζει τότε το

ίδιο πρόβλημα (απότομο φρενάρισμα από τα 135 χλμ/ώρα). Ενημερώθηκε η Fiat Ισπανίας η οποία αφού επιθεώρησε το αυτοκίνητο, ανακοίνωσε πως το υδραυλικό σύστημα πέδησης του ήταν ελαττωματικό. Το αυτοκίνητο επιδιορθώθηκε και στη συνέχεια πέρασε με επιτυχία το τεστ.

Πριν από μερικές εβδομάδες το km77 πήρε ένα Renegade για δοκιμή, αυτό με τον 2,0-λιτρο diesel κινητήρα και δυστυχώς, είδε να παρουσιάζεται το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, ενώ έγιναν και τέσσερις ακόμη δοκιμές, με μικρότερη ταχύτητα (100 χλμ/ώρα), όπου τις δύο φορές εμφανίστηκε το πρόβλημα, ενώ στις άλλες δύο, οι τροχοί έμειναν “καρφωμένοι” στην άσφαλτο, αλλά υπήρχε μεγάλη βύθιση του μπροστά μέρους.

Παρόμοιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και σε άλλες δοκιμές, όπως σε αυτή του ιταλικού HDmotori.it, όπως θα δεις στο ακόλουθο video (9:40).

Αν εσύ είσαι κάτοχος ενός Jeep Renegade και έχεις εντοπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα στο αυτοκίνητό σου, θα ήθελα να το μάθω, οπότε μπορείς να γράψεις την εμπειρία σου στα σχόλια.

[Ευχαριστώ για το tip, Δημήτρη]

Keywords
Τυχαία Θέματα