Τα SsangYong Tivoli και XLV με νέες τεχνολογίες ασφαλείας

H SsangYong ανακοίνωσε πως από εδώ και το εξής θα εξοπλίζεται τα Tivoli και XLV με νέες τεχνολογίες ασφαλείας. Πρόκειται για τα συστήματα Forward Collision Warning, Autonomous Emergency Braking, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, High Beam Assist και Traffic Sign

Recognition.

Μάλιστα, τα συστήματα αυτόνομου φρεναρίσματος και ενημέρωσης για επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων DLX των Tivoli και XLV, ενώ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, αποτελούν βασικό εξοπλισμό στις κορυφαίες εκδόσεις DLX 2Tone (Tivoli) και Limited (XLV).

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Δελτίο Τύπου

Τα SsangYong Tivoli & XLV με νέες τεχνολογίες ασφαλείας

Τα SsangYong Tivoli και XLV, από τη στιγμή που παρουσιάστηκαν αποτέλεσαν πρότυπα ασφαλούς οδηγικής εμπειρίας, τόσο με τη δομή, όσο και με τις τεχνολογίες τους. Με το μεγαλύτερο ποσοστό χρήσης ατσαλιού υψηλής αντοχής (71% του πλαισίου) στην κατηγορία τους, η δομή τους εγγυάται τη μέγιστη ακαμψία. Οι 7 αερόσακοι και το πλήρες Σύστημα Ευστάθειας (ESP), που πλαισιώνεται από πολλά υποσυστήματα, όπως το Σύστημα Ενεργής Προστασίας Ανατροπής (ARP), το Σύστημα Ενίσχυσης Πέδησης (BAS) & το Σύστημα Υποβοήθησης Εκκίνησης στην Ανηφόρα (HSA), θωρακίζουν την ασφάλεια στο δρόμο. Τέλος, η «έξυπνη» τετρακίνηση Active AWD με Lock Mode, που συνδυάζεται με ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων στον πίσω άξονα (multi-link), εξασφαλίζουν απρόσκοπτη εκτός δρόμου κίνηση, αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την ασφάλεια αλλά και την ποιότητα των οδικών χαρακτηριστικών των μοντέλων.

Τώρα, η SsangYong πάει ένα βήμα παρακάτω το θέμα της ασφάλειας των δημοφιλών μοντέλων της, εξοπλίζοντάς τα με εξελιγμένα Συστήματα Ενεργητικής Ασφάλειας. Τα νέα Συστήματα Ασφαλείας, εφαρμόζοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αναγνωρίζουν έγκαιρα μια επικείμενη απειλή, επεμβαίνοντας αποτελεσματικά και καθιστώντας την οδηγική εμπειρία ασφαλέστερη και πιο άνετη από ποτέ.

Πιο συγκεκριμένα, η δέσμη μέτρων ενεργητικής ασφαλείας περιλαμβάνει τα εξής Συστήματα:

Forward Collision Warning (FCW) – Σύστημα Προειδοποίησης για Επικείμενη Εμπρόσθια Σύγκρουση

Το Σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για ενδεχόμενη επικείμενη εμπρόσθια σύγκρουση, όταν ο οδηγός από μόνος του δεν αντιδράσει έγκαιρα.

Autonomous Emergency Braking (AEB) – Σύστημα Αυτόνομου Φρεναρίσματος

Τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα όταν το Σύστημα διαγνώσει επικείμενη εμπρόσθια σύγκρουση και ο οδηγός δεν αντιδράσει εν όψει του κινδύνου. Το σύστημα είναι ενεργό μέχρι την ταχύτητα των 60 χ.α.ω.

Lane Departure Warning (LDW) – Σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας

Το Σύστημα εκπέμπει έναν προειδοποιητικό ήχο όταν ο οδηγός, επειδή είναι αφηρημένος ή κουρασμένος, αφήσει το όχημα να παρεκκλίνει της λωρίδας που κινείται χωρίς να ανάψει φλας.

Lane Keeping Assist (LKA) – Σύστημα Υποβοήθησης Παραμονής στη Λωρίδα

Αν το όχημα αρχίσει να παρεκκλίνει της λωρίδας του, από αβλεψία του οδηγού, χωρίς να ανάψει φλάς, τότε το Σύστημα παίρνει αυτόματα τον έλεγχο του τιμονιού, επαναφέροντας το όχημα στη σωστή πορεία.

High Beam Assist (HBA) – Αυτόματη Απ-Ενεργοποίηση Προβολέων Υψηλής Δέσμης

Το HBA αναγνωρίζει τα αντίθετα ερχόμενα οχήματα και απενεργοποιεί αυτόματα τους προβολείς (υψηλή σκάλα). Ακολούθως, η ίδια διαδικασία ακολουθείται και όταν το Σύστημα αναγνωρίσει τα φώτα από προπορευόμενα οχήματα. Και στις δύο περιπτώσεις αποκλείεται αυτόματα η τύφλωση των αντίθετα ερχόμενων ή προπορευόμενων οδηγών από τους προβολείς του οχήματος.

Traffic Sign Recognition (TSR) – Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Οδικής Κυκλοφορίας

Το Σύστημα αναγνωρίζει τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, κατά μήκος του δρόμου, και ενημερώνει τον οδηγό ανάλογα, προβάλλοντας την πληροφορία στην οθόνη του trip computer.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Συστήματα Αυτόνομου Φρεναρίσματος και Ενημέρωσης για Επικείμενη Εμπρόσθια Σύγκρουση ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων DLX των Tivoli και XLV, ενώ, μαζί με όλα τα υπόλοιπα νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας, αποτελούν βασικό εξοπλισμό στις κορυφαίες εκδόσεις DLX 2Tone (Tivoli) και Limited (XLV).

Keywords
Τυχαία Θέματα