Συμφωνία για στάσιμες επανεκκινήσεις μετά από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αλλαγές όσον αφορά το Αυτοκίνητο Ασφαλείας κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας είναι κάτι που εφαρμόστηκε το 2015, μετά από το σφοδρό ατύχημα του Jules Bianchi στο Ιαπωνικό Grand Prix του 2014. Όπως ήδη γνωρίζουμε, από το 2017, θα έχουμε κανονική εκκίνηση όταν ένας βροχερός αγώνας ξεκινά πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Μία επιπλέον αλλαγή που συμφωνήθηκε στη σημερινή συνάντηση μεταξύ των ομάδων και του Bernie Ecclestone είναι οι στάσιμες επανεκκινήσεις

μόλις τελειώνει μια περίοδος Αυτοκινήτου Ασφαλείας στην πίστα. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα στήνονται ξανά στο grid για κανονική εκκίνηση, όπως και την αρχή του αγώνα.

Η αλλαγή αυτή θα συμβεί ώστε να βελτιωθεί το θέαμα, όμως δεν έχουν γίνει για την ώρα γνωστές οι λεπτομέρειες. Εκτός από τη συμφωνία μεταξύ των ομάδων, απαιτείται η έγκριση από το Strategy Group και την Επιτροπή της Formula 1, ενώ στη συνέχεια η τελική απόφαση θα ληφθεί από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, στις 30 Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα