Σε δημοπρασία μια σπάνια Alfa Romeo Tipo B P3 του 1934

Μια εντυπωσιακή, απίστευτα συλλεκτική και ποθητή Alfa Romeo Tipo B P3 του 1934 βρίσκεται προς πώληση στην έκθεση Rétromobile στο Παρίσι κατά το Φλεβάρη. Είναι από εκείνα τα οχήματα που κατασκεύαζε η Scuderia για λογαριασμό της Alfa Romeo πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, με το συγκεκριμένο να θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα ομορφότερα

και αποτελεσματικότερα αγωνιστικά της εποχής του.

Το αυτοκίνητο ήταν σχεδιασμένο από τον Vittorio Jano, και είναι ένα από τα 9 της δεύτερης σειράς που είχαν παραχθεί και που εναρμονίζονταν με τους αναθεωρημένους κανονισμούς. Ήταν το πρώτο μονοθέσιο μετά τους αγώνες Grand Prix που κατάργησε τα παλιά αυτοφερόμενα μηχανικά συστήματα. Κάτω από το μακρύ καπό ήταν τοποθετημένος ένας 8-κύλινδρος σε σειρά κινητήρας 2.9-λίτρων με διπλή υπερτοφοδότηση. Έχει επίσης ένα σπάνιο σύστημα εμπρόσθιου άξονα IFS Dubonnet και ανεστραμμένες ελλειπτικές ενός τετάρτου πίσω σούστες.

Κοντεύουν σχεδόν 10 χρόνια από την τελευταία φορά που εμφανίστηκε ένα τέτοιο αυτοκίνητο σε δημοπρασία, με τον οίκο RM Sotheby’s να εκτιμά ότι θα πουληθεί κοντά στα 3.6 – 4.6 εκατομμύρια ευρώ.

[See image gallery at www.autoblog.gr]
Keywords
Τυχαία Θέματα