Πρώην CEO της Ford για υπουργός της κυβέρνησης Τραμπ

Όπως γνωρίζεις, ο Donald Trump δεν τα πηγαίνει καλά με πολύ κόσμο. Η Ford ήταν από τις πρώτες που μπήκαν στο “μαύρο” πορτφόλιο του νεοεκλεγέντα Προέδρου, με την Boeing να την ακολουθεί λίγο αργότερα. Με την τελευταία, μάλιστα, ο Trump “τα ‘σπασε”/ξεκατινιάστηκε μέσω Twitter, όταν ανακοίνωσε την ακύρωση παραγγελίας

4 δις δολαρίων για τον αντικαταστάτη του Air Force One.

Τίποτα από αυτά, ωστόσο, δεν εμπόδισε τον εκκεντρικό businessman/45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ να προσφέρει “καρέκλα” στον πρώην CEO και των δυο εταιριών. Ο Αlan Mulally δέχτηκε πρόταση να αναλάβει το νευραλγικό πόστο του State Department (Υπουργείου Εξωτερικών), όντας ο δεύτερος με προϋπηρεσία διευθύνοντος συμβούλου που μπαίνει σε τροχιά υπουργείου. Ο έτερος είναι ο Rex Tillerson, της πετρελαϊκής ExxonMobil.

Ο Mulally δεν είναι άμαθος από πολιτική. Εκτός από διοικητικός ηγέτης των δυο κολοσσών, έχει διατελέσει μέλος επιτροπής για τις εξαγωγές και το εμπόριο επί προεδρίας Obama. Και δεν είναι ο μόνος από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ήδη η CEO της GM, Mary Barra, έχει επιφορτιστεί με τη συμβουλευτική της κυβέρνησης Trump σε θέματα οικονομίας και διαχείρισης εργασιακών θεμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα