Παραμένει χωρίς συμβόλαιο με τη F1 η πίστα του Nurburgring

Εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Γερμανικές πίστες του Nurburgring και του Hockenheim, λήφθηκε η απόφαση από το 2007 να εναλλάσσονται στο πρόγραμμα της Formula 1. Πέρυσι, το Γερμανικό Grand Prix πραγματοποιήθηκε στο Hockenheim, με Γερμανό οδηγό και Γερμανικό μονοθέσιο να παίρνουν την καρό σημαία.

Φέτος, οι άνθρωποι και της “πράσινης κόλασης” θα ήθελαν να δουν κάτι παρόμοιο, όμως το μέλλον

του αγώνα παραμένει αβέβαιο, αφού δεν έχει υπογραφεί συμβόλαιο με τον Bernie Ecclestone. Μάλιστα ο αγώνας στο Nurburgring βρίσκεται προς επιβεβαίωση, με εκπρόσωπο της πίστας να δηλώνει:

Είμαστε ακόμα σε αναμονή για τυχόν σχόλια και το συμβόλαιο, επομένως αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω αν θα έχουμε αγώνα Formula 1 στο Nürburgring φέτος. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο γι ‘αυτό, γιατί δεν έχουμε συμβόλαιο.

Στο φετινό καλεντάρι επανέρχεται μετά από πολλά χρόνια το Grand Prix του Μεξικό και εάν το Nurburgring δεν καταφέρει να πάρει έγκριση, το βάρος για το Γερμανικό Grand Prix πέφτει στο Hockenheim, που πέρυσι δεν είχε και την καλύτερη προσέλευση θεατών. Όμως, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται να μην διεξαχθεί ένας αγώνας σε μια σημαντική Ευρωπαϊκή αγορά, υπάρχουν πιέσεις από άλλες χώρες, με πολλά χρήματα, που μπορεί να μπουν σφήνα.

Το Qatar θέλει διακαώς να διοργανώσει κι αυτό τον δικό του αγώνα, αφού διαθέτει πίστα προδιαγραφών F1, το Losail International Circuit. Όμως, το θέμα κολλάει στο Bahrain, με το οποίο ο Bernie έχει κάνει συμφωνία κυρίων, ώστε να μην διεξαχθεί άλλο GP τόσο κοντά, για όσο καιρό θα έχει συμβόλαιο. Ο Βρετανός μυρίστηκε χρήμα και θέλησε να φέρει σε επαφή τις δυο πλευρές για τα τα βρουν, όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πιθανό.

Συνεχίζοντας με τις ανά τον κόσμο πίστες, το Silverstone απέκτησε νέο Διευθύνων Σύμβουλο, τον Patrick Allen, ο οποίος θέλει να μειώσει την τιμή των εισιτηρίων. Ένα εισιτήριο γενικής εισόδου για την Κυριακή του αγώνα, κόστιζε πέρυσι 155 λίρες Αγγλίας (περίπου 200€) και ο Allen σκοπεύει να μειώσει την τιμή στις 99 λίρες (127,5€).

Τέλος, ο Hermann Tilke δέχθηκε (ξανά) αρνητική κριτική για την χάραξη της πίστας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, που θα φιλοξενεί αγώνες F1 από το 2016. Ο αρχιτέκτονας υπερασπίστηκε τη δουλειά του, δηλώνοντας:

Θα πρέπει να το δούμε (το σχέδιο) σε τρεις διαστάσεις. Δεν μπορείτε να το δείτε από αυτές τις εικόνες. Πραγματικά ανηφορίζει προς την παλιά πόλη, ακολουθεί το τείχος της πόλης από τα 1200 και αυτό θα είναι πραγματικά συναρπαστικό. Είναι 100 τοις εκατό μια προσωρινή πίστα, σε υπάρχοντες δρόμους. Θα ανακαινίσουν κάποιους από αυτούς, αλλά όχι όλους.

Είναι μια πολύ γρήγορη διαδρομή. Είναι μια απολύτως διαφορετική πρόκληση και η πίστα είναι διαφορετική από κάθε άλλο σιρκουί πόλης στον κόσμο. Θα είναι διαφορετική από το Μονακό, διαφορετική από τη Σιγκαπούρη, θα είναι εντελώς εξαιρετική.

Η αλήθεια είναι πως το σχέδιο δεν μαγεύει, αλλά μέχρι να δούμε το τελικό αποτέλεσμα, προσωπικά μου αρκεί το να είναι διαφορετική.

[Πηγή: GMM, Fox Sports, GPUpdate, BBC Sport]

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παραμένει, Nurburgring,paramenei, Nurburgring