Οι 3 διαθέσιμες γόμες για το Αυστραλιανό Grand Prix

Απλούστευση των κανονισμών ζητά ο κόσμος γύρω από κάθε τομέα της Formula 1, ωστόσο οι υπεύθυνοι κάνουν τα πράγματα όλο και πιο περίπλοκα. Οι αλλαγές στους κανονισμούς του 2016 δεν είναι μεγάλες, αλλά βλέπουμε ότι έχουμε τροποποιήσεις όσον αφορά τα ελαστικά. Κατ’ αρχάς, η Pirelli θα ορίζει 3 διαθέσιμες γόμες για κάθε Grand Prix, με τις ομάδες να είναι ελεύθερες να επιλέξουν ποιες γόμες θα αποτελούν τα 10 από τα 13 σετ

που δικαιούνται να χρησιμοποιήσουν σε ένα 3ήμερο.

Η ιταλική εταιρεία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις τρεις διαθέσιμες επιλογές για το πρώτο Grand Prix της σεζόν, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στις 18-20 Μαρτίου. Οι διαθέσιμες, λοιπόν, γόμες θα είναι η μέση (λευκό χρώμα), η μαλακή (κίτρινο χρώμα) και η πολύ μαλακή (κόκκινο χρώμα). Επιπλέον, τα δύο σετ που ορίζονται για τον αγώνα είναι η μέση και η μαλακή γόμα, μία εκ των οποίων πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά την Κυριακή από κάθε οδηγό.

Το τρίτο σετ θα είναι η πολύ μαλακή γόμα και θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί στις κατατακτήριες. Οι οδηγοί που πέρασαν στο Q3 θα πρέπει να επιστρέψουν το συγκεκριμένο σετ μετά από το τέλος των κατατακτήριων, ενώ οι υπόλοιποι οδηγοί που αποκλείστηκαν είτε από το Q2 είτε από το Q3 θα κρατήσουν το συγκεκριμένο σετ πολύ μαλακής γόμας για να το χρησιμοποιήσουν αν θέλουν στον αγώνα.

Τα υπόλοιπα 10 σετ κάθε οδηγού είναι άγνωστα για την ώρα, καθώς ο σχετικός κανονισμός αναφέρει πως η FIA θα γνωστοποιεί τις επιλογές κάθε οδηγού δύο εβδομάδες πριν από κάθε Grand Prix, όπως έχουμε διαβάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα