Ο Jeremy Clarkson κρίνει το Fiat 124 Spider κατώτερο του Mazda MX-5

Ξεκίνησαν για τα καλά τα review του Fiat 124 Spider και ένα τέτοιο έπεσε στα χέρια του Jeremy Clarkson, ο οποίος στην στήλη του στην The Sunday Times έγραψε ένα review για το ιταλικό αυτοκίνητο με ιαπωνικές καταβολές, μιας και αποτελεί την αδερφή έκδοση του Mazda MX-5.

Ο Clarkson χαρακτήρισε το 124 Spider

σαν “έναν ελέφαντα που κάθεται σε ένα ποδήλατο με μια ρόδα“, όντας παράλληλα πιο ήπιο, ήσυχο και λιγότερο διασκεδαστικό από το MX-5. Η ανάρτηση είναι μαλακότερη, με τον turbo 1.400άρη κινητήρα να μην παράγει μια σπορ χροιά, όπως ο ατμοσφαιρικός κινητήρας του Mazda MX-5, έγραψε ο Jezza, ο οποίος συμπλήρωσε πως οι ρετρό λεπτομέρειες του εμπνέονται από το παλιό 124 Spider.

Σχολίασε επίσης και την απουσία του διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο εφοδιάζει μόνο το Abarth 124 Spider, που το βρήκε “εξαιρετικά ακριβό“. Ο Clarkson βαθμολόγησε με 3 από τα 5 αστέρια, όταν στο MX-5 έχει δώσει 5 αστέρια, περιγράφοντάς το ως “μια θεραπεία για την κατάθλιψη, αφού δεν μπορείς να μείνεις σε κακή διάθεση αν βρεθείς πίσω από το τιμόνι του“.

Keywords
Τυχαία Θέματα