Ο Henrik Fisker μηνύει την Aston Martin, ζητώντας της 100 εκατ. δολάρια

12:51 5/1/2016 - Πηγή: AutoBlog

Η κόντρα ανάμεσα στον Henrik Fisker και στην Aston Martin συνεχίζεται με τον Fisker να καταθέτει μήνυση κατά της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ζητώντας της 100 εκατ. δολάρια.

Κλικ για μεγέθυνση

Η Aston Martin κατέθεσε αγωγή στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο των Η.Π.Α, στέλνοντας και μια “απειλητική επιστολή” στον Fisker, ώστε αυτός να μην παρουσιάσει το Force 1 supercar του στην έκθεση του Detroit. Στην επιστολή και στην αγωγή της, η Aston Martin αναφέρει πως το Force 1 φαίνεται πολύ

παρόμοιο με την DB10 που δημιούργησε η Aston Martin για την Spectre ταινία του James Bond. Ο ισχυρισμός της AR βασίζεται πάνω στο teaser σκίτσο που έδωσε ο Fisker, με τους δικηγόρους του Fisker να δηλώνουν πως η Aston Martin δεν γνωρίζει πως είναι η τελική έκδοση του Force 1. Ο Fisker και οι δικηγόροι του προχώρησαν και αυτοί σε μήνυση κατά της Aston Martin και ισχυρίζονται πως το Force 1 δεν βασίζεται σε κάποιο σασί μοντέλου της Aston Martin και είναι εντελώς διαφορετικό από οποιοδήποτε όχημα που έχει κατασκευάσε ποτέ η Aston Martin, συμπεριλαμβανομένου και της DB10. Μάλιστα σύγκριναν τα δυο αυτοκίνητα στην φωτογραφία που βλέπεις δεξιά, σημειώνοντας τις αρκετές διακριτές διαφορές τους.

Στην μήνυση του ο Fisker, κατηγορεί την Aston Martin πως απειλεί την επιστροφή του στην αγορά των σπορ αυτοκινήτων, ενώ συνεχίζει λέγοντας πως η Aston Martin, μετά την φυγή του (μην ξεχνάς το γεγονός πως ο Fisker διετέλεσε σχεδιαστής της Aston Martin), δεν έχει καταφέρει να βγάλει νέα αυτοκίνητα στην αγορά που τράβηξαν το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού, όπως είχαν κάνει οι V8 Vantage και DB9 πριν από μια δεκαετία.

Ο Fisker δήλωσε πως η Aston Martin προσπαθεί να τον εκφοβίσει, αλλά αυτός αρνείται να εκφοβιθεί, γι’αυτό και προχώρησε στην μήνυση κατά της, από την οποία ζητά αποζημιώσεις, που μαζί με τα δικαστικά έξοδα, το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 100 εκατ. δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα