Νομοθέτες σε Αγγλία και Η.Π.Α. σκέφτονται τη θέσπιση ποινών για χρήση Google Glass κατά τη διάρκεια της οδήγησης

20:31 2/8/2013 - Πηγή: AutoBlog

Παρότι δεν έχω εντρυφήσει ιδιαίτερα στο θέμα “Google Glass”, από τα λίγα που έχω διαβάσει, έχω καταλάβει πως πρόκειται για ένα smartphone που το φοράς στο κεφάλι σου ως γυαλιά. Σου δίνει δυνατότητες web browsing, κλήσης αριθμού ή ακόμα και πλοήγησης. Αν δεν κάνω λάθος σου δίνει και τη δυνατότητα λήψεις φωτογραφιών ή/και video. Όλα αυτά, τα κάνει μέσω ενός HUD –heads up display- ακριβώς πάνω από το δεξί μάτι και φωνητικών εντολών που σημαίνει

πως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου για τίποτα. Άρα λογικά για μερικούς, θα έπρεπε να επιτρέπεται η χρήση του από οδηγούς εν κινήσει.

Το αγγλικό Υπουργείο Μεταφορών όμως, όπως φαίνεται, «είναι σε συζητήσεις με την αστυνομία ώστε να διασφαλίσουν πως αυτή η τεχνολογία δεν θα χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της οδήγησης». Αντίστοιχα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στην Δυτική Virginia,ο Gary G. Howell, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, πιστεύει πως η τεχνολογία αυτή θα είναι εξίσου προβληματική με το να στέλνεις μήνυμα ενώ οδηγάς και έτσι έχει προτείνει έναν νόμο για να απαγορέψει τη χρήση του Google Glass στους δρόμους της πολιτείας του.

Σίγουρα, όπως κάθε νέα τεχνολογία, δεν έχουμε δει τα αποτελέσματα της εκτενούς χρήσης της στον δρόμο και αν περάσουν τέτοιου είδους νομοθεσίες ίσως να μην τα δούμε ποτέ. Μέχρι στιγμής το Google Glass έχει δοκιμαστεί σε αναβάτες μοτοσυκλετών με μικτά αποτελέσματα ενώ ήδη υπάρχει μία εφαρμογή για τους ιδιοκτήτες Tesla Model S που αν θεσπιστούν οι νόμοι, απλά δεν θα έχει νόημα… Όπως και να έχει, εφόσον δεν υπάρχει ακόμα αυτή η απαγόρευση, ένας χρήστης του Youtube ονόματι Lon Seidman, πρόλαβε να κάνει το δικό του test drive στο Model S, μαγνητοσκοπώντας το από το Google Glass:

[Πηγή engadget, stuff, gizmodo, Youtube]

Keywords
Τυχαία Θέματα