Νέες πληροφορίες για την κεντρομήχανη Corvette

Αφού ακούμε και περιμένουμε καιρό για την φημολογούμενη κεντρομήχανη έκδοση της Corvette, ίσως επιτέλους έχουμε κάποιες βάσιμες πληροφορίες από την ιστοσελίδα της Κatech. Η Katech είναι μια εταιρία με ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό καθώς έχει συνεργαστεί με την GM πάνω στην Corvette C6.R GT1, στην Cadillac CTS-V.R για το SCCA World Challenge και άλλα πολλά πρότζεκτ. Αυτήν την φορά, η Κatech έχει στην σελίδα της πληροφορίες

για την C8 Corvette ZR-1/Zora συνοδευόμενη από μία λεζάντα “Υπό εξέλιξη”.

Όπως γνωρίζεις η Chevrollet έχει μεγάλα πλάνα για το μέλλον της Corvette, και αυτό επιβεβαιώνει και το site της Katech το οποίο περιέχει κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Το εν λόγο μοντέλο στο site αναφέρεται ως μοντέλο του 2018+, κάτι το οποίο συμβαδίζει με τις μέχρι τώρα φήμες για μια κεντρομήχανη Corvette. Και τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα, καθώς η Katech αναφέρει πως ο κινητήρας θα είναι ο LT5, ο οποίος δεν είναι διαθέσιμος στο παρών. Εδώ να σου φρεσκάρω την μνήμη και να σου πω, πως τελευταία φορά που χρησιμοποίησε αυτή την κωδική ονομασία ήταν στην C4 γενιά Corvette ZR-1 με τον 5,7-λίτρων V8.

Ακόμα και αν η σελίδα ανέφερε λόγια του αέρα, δεν πιστεύω πως θα δημιουργούσε ένα τέτοιο τμήμα για ένα αυτοκίνητο που δεν υπάρχει ακόμα. Η σελίδα φαίνεται να έχει στοιχεία ότι η Chevrolet θέλει την παραγωγή ενός πιθανότατα κεντρομήχανου μοντέλου με επιδόσεις ανώτερες αυτών την Z06. Πέραν των πληροφοριών, υπήρξαν κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες οι οποίες έδειξαν ένα μουλάρι εξέλιξης τον Ιανουάριο του 2015, και πιο πρόσφατα ένα πιο ολοκληρωμένο όχημα σε δοκιμές πίστας. Στο εργοστάσιο της Corvette, στο Bowling Green του Kentucky έλαβε περί τα 700 εκ. για τεχνολογική ανάπτυξη καθώς και ένα ολοκαίνουργιο τμήμα βαφής.

Σύμφωνα με αναφορές, η απλή έκδοση της νέας Corvette θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Detroit τον Ιανουάριο του 2018 με τον V8 κινητήρα να μετακομίζει από το μπροστά μέρος, στο κέντρο του αυτοκινήτου και θα αποδίδει μεταξύ 450 και 500 ίππων. Θα ξεκινά από τις 80.000 δολάρια, και το 2019 θα παρουσιαστεί μια δυνατότερη έκδοση της, με τον νέο V8 κινητήρα να διαθέτει τέσσερις εκκεντροφόρους και 32 βαλβίδες. Για την ώρα παραμένει άγνωστο πόσα άλογα θα αποδίδει, αλλά η τιμή της θα κυμαίνεται στις 100.000 δολάρια. Το 2020 η Chevrolet θα παρουσιάσει την Corvette E-Ray, την ηλεκτρική έκδοση του νέου σπορ αυτοκινήτου.

Η τωρινή γενιά της Corvette θα παραμείνει στην αγορά μέχρι τα τέλη του 2019, με την Chevrolet να παρουσιάζει στην έκθεση του Detroit, τον Ιανουάριο του 2017, μια πολύ γρήγορη έκδοση, η οποία θα μπορούσε να υιοθετήσει το όνομα ZR1.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέες, Corvette,nees, Corvette