Μια υπέροχη Lotus Esprit S1 ψάχνει νέο ιδιοκτήτη

Αν είσαι νοσταλγός του παρελθόντος, κάτι τέτοιες αγγελίες θα σου προσελκύουν το ενδιαφέρον, αν πάλι όχι, αρκεί να κοιτάξεις τις φωτογραφίες για να καταλάβεις ότι τα αυτοκίνητα κάποτε είχαν χαρακτήρα. Όπως και να έχει, η Lotus Esprit S1 αποτελεί ένα κομμάτι της ιστορίας των βρετανικών σπορ αυτοκινήτων. Σίγουρα θα την έχεις δει στην ταινία του James BondJames Bond «Ο κατάσκοπος που με αγάπησε» του 1977, βέβαια σε μια

πιο περίεργη έκδοσή της καθώς στην ταινία εμφανιζόταν ως αμφίβιο.

Η Lotus παρήγαγε μόλις 718 Esprit πρώτης γενιάς, από το 1976 μέχρι το 1978, γεγονός που την καθιστά εξαιρετικά σπάνια. Κάτω από το καπό υπήρχε ένας 2.0-λιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας που στην ευρωπαϊκή του έκδοση παρήγαγε 160 ίππους ενώ στην αμερικάνικη 140. Επιπλέον εφοδιαζόταν με ένα 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο που δανειζόταν από την Maserati Merak και την Citroen SM, το οποίο έφερε εσωτερικά πίσω φρένα. Με πίσω κίνηση και βάρος μόλις 1.000 κιλά, οι επιδόσεις που υποσχόταν η Lotus ήταν εντυπωσιακές καθώς τα πρώτα 96 χλμ/ώρα τα έπιανε σε 6,8 δεύτερα ενώ είχε τελική ταχύτητα 222 χλμ/ώρα.

Η συγκεκριμένη Esprit, όντας από τις τελευταίες της πρώτης γενιάς καθώς είναι παραγωγής του 1978, φέρει κάποια χαρακτηριστικά από την δεύτερη γενιά όπως τα διπλά μοτέρ για τα pop-up και κάποιες άλλες τροποποιήσεις. Μετά την ανακατασκευή, η Esprit είναι βαμμένη σε ασημί χρώμα υψηλής ποιότητας, φοράει εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι, νέα ελατήρια της Koni και νέες ζάντες καθώς και νέο αλουμινένιο ψυγείο της Griffin. Περνώντας στο εσωτερικό, το μάτι πάει κατευθείαν στην επένδυση Alcantara καθώς και στο αυθεντικό τιμόνι, στον πίνακα και σε όλους τους διακόπτες που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Με μόλις 53.156 χιλιόμετρα στο κοντέρ, και μετά από μια πλήρη ανακατασκευή που έδωσε νέα πνοή, η σπάνια Esprit S1 αποτελεί μια καλή πρόταση για έναν νοσταλγό του παρελθόντος, αρκεί βέβαια να έχει να διαθέσει τα 53.400 ευρώ που ζητάει ο ιδιοκτήτης.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα