Η Ρωσική Κυβέρνηση λέει πως η GM θα μετανιώσει τη φυγή της από τη Ρωσία

Η GM ανακοίνωσε πριν από μερικές ημέρες πως από το τέλος του τρέχοντος έτους θα σταματήσει να πουλάει τα αυτοκίνητα της Opel στη Ρωσία, ενώ θα μειώσει και τη γκάμα της Chevrolet σε μόλις τρία μοντέλα: τη Corvette, τη Camaro και το Tahoe.

Η απόφαση αυτή δεν άρεσε το Κρεμλίνο, με τον εκπρόσωπο της Ρωσικής Κυβέρνησης, Dmitry Peskov, να δηλώνει πως η GM θα μετανιώσει την απόφαση της,

προσθέτοντας πως “θα χάσει” όταν η Ρωσική αγορά παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης. Συνέχισε λέγοντας πως λυπάται για την απόφαση αυτή, αλλά από την άλλη πλευρά, η φυγή μιας εταιρίας δεν δημιουργεί κενό στην αγορά, μιας και κάποια άλλη θα πάρει τη θέση της.

Το εργοστάσιο της GM Auto που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη θα διακόψει την παραγωγή στα μέσα του 2015, ενώ το συμβόλαιο συναρμολόγησης των οχημάτων Chevrolet στο εργοστάσιο της GAZ πρόκειται να διακοπεί κάποια στιγμή φέτος. Η κοινοπραξία GM-AVTOVAZ θα συνεχίσει να υφίσταται, που σημαίνει ότι το νέο Chevrolet Niva είναι σε καλό δρόμο και θα μπει στην παραγωγή το 2016. Κλείνοντας, η GM ανακοίνωσε πως η Cadillac θα συνεχίσει την εμπορική της καριέρα στη Ρωσία, καθώς περιμένουν να αυξηθούν οι πωλήσεις της εξαιτίας των νέων μοντέλων που ετοιμάζει, με την Ρωσία να είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της παγκοσμίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα