Η νέα Mercedes GLK τον Σεπτέμβριο του 2015, η νέα E-Class τον Μάρτιο του 2016

H Mercedes-Benz ετοιμάζει την επόμενη γενιά της GLK, η οποία θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο του 2015, ενώ έξι μήνες μετά, στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιαστεί η νέα γενιά της E-Class.

Η νέα γενιά της Mercedes GLK θα είναι μεγαλύτερη

σε διαστάσεις από το τωρινό μοντέλο, διαθέτοντας σχεδίαση με περισσότερες καμπύλες, με την μπροστά γρίλια να διαθέτει δύο οριζόντια χρωμιομένα στοιχεία. Θα κατασκευαστεί πάνω στη MRA πλατφόρμα της νέας C-Class και κάτω από το καπό θα εξοπλίζεται με τους αντίστοιχους κινητήρες που φορά η νέα γενιά της C-Class. Την ίδια χρονιά η Mercedes θα βγάλει στην αγορά την coupe και την convertible έκδοση της C-Class, με την GLK να είναι διαθέσιμη και σε coupe έκδοση (GLC).

Σε ότι αφορά τη νέα γενιά της E-Class, θα είναι διαθέσιμη σε 5 διαφορετικούς τύπους αμαξώματος (sedan, έκδοση με μακρύτερο μεταξόνιο, station wagon, coupe και cabrio) και θα έχει πιο σπορ συμπεριφορά. Θα βασίζεται πάνω σε μια νέα πισωκίνητη πλατφόρμα, που συνολικά θα του χαρίζει μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σύγκριση με το σημερινό μοντέλο.

Μηχανικά είναι πολύ νωρίς να κάτι πιο συγκεκριμένο, αλλά ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν ότι θα της τοποθετηθεί ένας 3-λιτρος εξακύλινδρος σε σειρά twin turbo κινητήρας με δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις, μια κοντα στα 370 άλογα και μια στα 435 άλογα. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχει ένας νέος 2.9-λίτρων απόδοσης 313 και 400 ίππων. Φυσικά δε θα λείψει και μια υβριδική έκδοση, που θα συνδυάζει έναν 2-λιτρο βενζινοκινητήρα ή (και) πετρελαιοκινητήρα με το ηλεκτρικό μοτέρ να αποδίδει κοντά στους 122 ίππους.

Keywords
Τυχαία Θέματα