Η Κίνα βάζει φόρο πολυτελείας για να ενθαρρύνει τις πωλήσεις οικολογικών αυτοκινήτων

Το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας, ανακοίνωσε ότι από σήμερα όποιος Κινέζος θελήσει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο αξίας άνω των 1,3 εκατ. Yuan (€177.000) θα αναγκαστεί να πληρώσει επιπλέον φόρο 10%.

Η απόφαση αυτή στοχεύει “υπερ-πολυτελή” αυτοκίνητα, όπως οι Ferrari GT4Lusso, Bentley Bentayga, Aston Martin DB9 και πολλά άλλα, καθώς σύμφωνα με το Υπουργείο έχουν μεγάλη κατανάλωση καυσίμου, και σκοπός είναι να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση

και να εξοικονομηθεί ενέργεια.

Χαρακτηριστικά ο Cui Dongshu, γενικός γραμματέας του συλλόγου επιβατικών αυτοκινήτων δήλωσε:

Η αύξηση των φόρων είναι μια επίδειξη της στάσης της κυβέρνησης υποστηρίζοντας τη λιτότητα. Η αύξηση των φόρων επί των πολυτελών αυτοκινήτων μπορεί να βοηθήσει να κάνει πιο πιθανή την περικοπή φόρου των μικρών αυτοκινήτων, δεδομένου ότι είναι σύμφωνη με την πολιτική της κυβέρνησης για την προώθηση αυτοκινήτων με καλύτερη οικονομία καυσίμου.

Όμως, εμφανίζοντας αβάσιμη λογική, η κίνηση αυτή θα έχει πολύ μικρή -έως καθόλου- επιρροή στην αγορά των υποψήφιων αγοραστών, και μόνο σε όσους αγοράζουν μοντέλα της Mercedes-Benz, Audi, BMW κλπ. καθώς οι αρκετά πλούσιοι δεν θα επηρεαστούν με το επιπλέον 10% φόρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα