Η καρέκλα της Nissan που παρκάρει μόνη της!

Οι μηχανικοί της Nissan σε συνεργασία με την ομάδα Birdman, παρουσίασαν ακόμη μια πρωτότυπη ιδέα. Τι είναι; Μια καρέκλα που “παρκάρει” στην θέση της, μόνη της! Οι τεχνικοί της Nissan ονομάζουν την καρέκλα “Intelligent Parking Chair” και για την κατασκευή της βασίστηκαν στην τεχνολογία του συστήματος Intelligent Park Assist.

Η καρέκλα είναι σε θέση να πηγαίνει μόνη της στην προκαθορισμένη θέση κάτω από το γραφείο, με την Nissan

να δημιουργεί μια ειδική βάση, μέσα στην οποία υπάρχουν ηλεκτρικοί κινητήρες και ειδικά σχεδιασμένοι τροχοί που επιτρέπουν στην καρέκλα να κινείται ελεύθερα προς όλες τις κατευθύνσεις. Το σύστημα χρησιμοποιεί και την εικόνα που καταγράφουν τέσσερις κάμερες που είναι εγκατεστημένες στην οροφή του δωματίου, οι οποίες και δημιουργούν αποτελεσματικά έναν χάρτη του χώρου, έτσι ώστε οι καρέκλες να κινούνται σε αυτόν, οι οποίες και ελέγχουν την κίνησή τους μέσω Wi-Fi.

Όπως θα δεις στο video, οι καρέκλες πηγαίνουν στην θέση τους, απλά όταν ένας υπάλληλος χτυπήσει τα χέρια του. Στόχος των ανθρώπων της Nissan με την “Intelligent Parking Chair” ήταν να αναδείξουν πως η τεχνολογία Intelligent Park Assist της Nissan μπορεί να χρησιμεύσει ώστε “να εμπλουτιστούν οι ζωές των ανθρώπων μέσα από την τεχνολογία”.

INTELLIGENT PARKING CHAIR | Inspired by NISSAN #技術の日産01:47 【メイキング】INTELLIGENT PARKING CHAIR | Inspired by NISSAN02:08
Keywords
Τυχαία Θέματα