Η Tesla τα βρίσκει εξωδικαστικά με Γερμανό προμηθευτή της

Η Tesla στις αρχές του έτους είχε προχωρήσει σε μήνυση κατά της γερμανικής Hoerbiger, μιας εταιρίας που την προμηθεύει τις falcon πόρτες του Model X με την αμερικάνικη εταιρία να κατηγορεί την Hoerbiger πως αδυνατεί να κατασκευάσει εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος τις πολύπλοκες πόρτες του ηλεκτρικού crossover της.

Τώρα, έγινε γνωστό πως οι δύο εταιρίες τα βρήκαν εξωδικαστικά με τις δύο εταιρίες να μην ανακοινώνουν το παραμικρό σχετικά

με τι συμφώνησαν μεταξύ τους. Τον περασμένη Γενάρη, η Τesla στην μήνυσή της ισχυριζόταν πως οι πόρτες της Hoerbiger είναι προβληματικές, αντιμετωπίζοντας δεκάδες προβλήματα, όπως διαρροή λαδιού αλλά και υπερθέρμανσης. Συνέχιζε λέγοντας πως οι πόρτες δεν πληρούν τα όρια ανοχής που έχει θέσει η Tesla και δεν ανοίγουν με την ταχύτητα και την συμμετρία που ζήτησε από τον κατασκευαστή. Το πρόβλημα αυτό, όπως είναι φυσικό, καθυστερούσε την παραγωγή των Model X, με την Tesla πλέον να έχει βρει νέο προμηθευτή, με τις πόρτες να ανοιγοκλείνουν πλέον ηλεκτρομηχανικά και όχι υδραυλικά.

H Tesla στην αγωγή της ζητούσε από το δικαστήριο να αποτρέψει την Hoerbiger να ζητήσει μεγαλύτερη αποζημίωση από τα 3 εκατ. δολάρια που έχει ήδη καταβάλει στην εταιρία, ενώ ζητά να διευκρινίσει αν παραβίασε τους όρους της σύμβασης με την Hoerbiger. Τέλος ζητούσε αποζημιώσεις από την Hoerbiger που σχετίζονται από την αδυναμία της δεύτερης να κατασκευάσει τις πολύπλοκες πόρτες του Model X εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος. Τότε, η Hoerbiger απάντησε πως οι απαιτήσει της Tesla είναι παράλογες, αλλά πλέον οι δύο πλευρές τα βρήκαν εξωδικαστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα