Η Porsche Panamera Coupe και το Audi A9 Coupe θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα

Η Porsche παρουσίασε το περασμένο καλοκαίρι την νέα Panamera, και όπως ξέρουμε η γερμανική εταιρία θα “χτίσει” γύρω από το όνομα της μια “οικογένεια” μοντέλων, με ξεχωριστά αμαξώματα για να καλύψει μεγαλύτερη γκάμα πελατών.

Έτσι, εκτός από την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο που έχουμε δει, στην έκθεση της Γενεύης του 2017 θα παρουσιαστεί κατά πάσα πιθανότητα η shooting

brake έκδοση, που μάλλον θα ονομαστεί Sport Turismo, από το concept του 2012. Εκτός αυτού, όμως, θα δούμε και μια coupe έκδοση της Panamera, η οποία θα αποτελεί πρακτικά τον απόγονο της 928.

Κοινώς παρανομαστής όλων των παραπάνω είναι η νέα MSB πλατφόρμα της Porsche, η οποία, όμως, σύμφωνα με τον Michael Steiner, μέρος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche υπεύθυνου για την έρευνα και ανάπτυξη, αυτή η πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον από μια ακόμα εταιρία του VW Group.

Αυτό αποκάλυψε στην έκθεση του Παρισιού, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες, κάτι που ίσως είναι η πρώτη αναφορά στην ύπαρξη του τα Audi A9 Coupe, το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες αναμένεται στα τέλη της δεκαετίας. Αυτό θα τοποθετηθεί πάνω από το νέο A8, με το A9 e-tron να αποτελεί τον αντίπαλο του Tesla Model S.

Ένα άλλο μοντέλο που ίσως χρησιμοποιήσει την παραπάνω πλατφόρμα είναι η έκδοση παραγωγής της Bentley EXP 10 Speed 6 concept, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει πάρει ακόμα το πράσινο φως για την παραγωγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα