Η NextEV ετοιμάζει τον αντίπαλο του Model X

H NextEV δείχνει πως δεν θέλει να είναι ένα πυροτέχνημα. Η εταιρία που παρουσίασε πρόσφατα το NIO EP9 των 1.360 ίππων που κατάφερε να γίνει το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο του κόσμου, σημειώνοντας μάλιστα και τον ταχύτερο χρόνο ηλεκτρικού αυτοκινήτου στο Nurburgring θέλει να βγάλει στην αγορά μια σειρά ηλεκτρικών μοντέλων (sedan, SUV, MPV) έτσι ώστε να ανταγωνιστεί

την Tesla κυρίως, αλλά και τις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που ετοιμάζουν και αυτές αντίστοιχες προτάσεις.

Αυτό που θα κάνει τα μοντέλα της NextEV να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό θα είναι η τιμή τους, μιας και αυτά θα έχουν τιμές αντίστοιχες με αυτές των μοντέλων της Toyota. Όπως δήλωσε ο Jack Cheng, συνιδρυτής της NextEV:

Το SUV μας, το ES6, θα είναι τόσο καλό ή ακόμη και καλύτερο από το Tesla Model X, αλλά κοστίζει λιγότερο. Θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των Audi και BMW, αλλά θα έχει τιμή εφάμιλλη με αυτή ενός Toyota.

Το ES6 θα χρησιμοποιεί μια μπαταρία 70 kWh που θα είναι σε θέση να δίνει αυτονομία 530 χλμ ανά φόρτιση, στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της εταιρίας θα είναι το ES8 (Electric Sedan 8), ένα ηλεκτρικό σεντάν που θα δανείζεται ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία από το EP9, όπως το μπροστά μέρος και τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Το ES8 θα διαθέτει αλουμινένιο σώμα και σασί και θα προσφέρεται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας. Ο πρόεδρος της NextEV, William Li τονίζει πως το ES8 θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Tesla Model S, αλλά και τα αντίστοιχα μοντέλα που θα βγάλουν στην αγορά οι Audi, BMW, Mercedes και Lexus, έχοντας ωστόσο πιο ανταγωνιστική τιμή.

To ES8 θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Σανγκάη τον Απρίλιο του 2017, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν στην Κίνα στα τέλη του 2017. Λίγο μετά θα παρουσιαστεί το ES6, ενώ αργότερα αναμένουμε το ES9. Στόχος της εταιρίας είναι να πουλά 100.000 αυτοκίνητα ετησίως, με την κατασκευή τους να γίνεται σε συνεργασία με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία JAC Motors, μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα