Η Mitsubishi ανακαλεί 175.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, η Chevrolet 290.000 Impala

Η Mitsubishi Βορείου Αμερικής ανακαλεί ορισμένα μοντέλα της, τα οποία έχουν πουληθεί σε συγκεκριμένες πολιτείες των ΗΠΑ που έχουν βαρύ χειμώνα γιατί υπάρχει περίπτωση οι εμπρός βραχίονες να διαβρωθούν και να σπάσουν. Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι τα 2002-2007 Lancer, 2003-2006 Lancer Evolution, 2004 Lancer Wagon, 2003-2006 Outlander αλλά και τα 2007-2013

Outlander με V6 κινητήρα.

Σύμφωνα με την Mitsubishi, αυτές τις πολιτείες χρησιμοποιούν αλάτι στους δρόμους την περίοδο του χειμώνα. Το αλάτι μπορεί να διαβρώσει τους μπροστινούς βραχίονες και αν συμβεί αυτό, τότε το τμήμα θα μπορούσε να αποσπαστεί από το όχημα και θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ελέγχου.

Τον Μάιο του 2014, η Mitsubishi ανακάλυψε το συγκεκριμένο πρόβλημα, όταν ένα Outlander στον Καναδά παρουσίασε υπερβολική διάβρωση στο μπροστινό μέρος. Η εταιρεία ερεύνησε το θέμα και αποφάσισε να κάνει την ανάκληση. Μέχρι στιγμής δεν αναφερθεί τραυματισμοί ή θάνατοι που να οφείλονται σε αυτό το ζήτημα.

Η Mitsubishi θα ενημερώσει τους ιδιοκτήτες και οι αντιπρόσωποι θα πρέπει να ελέγξουν το πρόβλημα στα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Ανάλογα με το βαθμό της διάβρωσης, θα πρέπει να το ψεκάζουν με στεγανοποιητικό/αντιδιαβρωτικό είτε να το αντικαταστήσουν με ένα νέο. Οι επισκευές αυτές θα γίνονται δωρεάν.

Ανάκληση ανακοίνωσε και η Chevrolet, μιας και 289.254 Impala παραγωγής 2009-2010 στα οποία υπάρχει το ενδεχόμενο το καλώδιο που βρίσκεται στον αισθητήρα αερόσακου στο κάθισμα του συνοδηγού, μπορεί να τριφτεί, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει την μη λειτουργία του αισθητήρα, μη ανιχνεύοντας έτσι πως ένα άτομο κάθεται στο κάθισμα, ενώ μπορεί να προκαλέσει και βραχυκύκλωμα, κάτι που θα οδηγήσει στην απενεργοποίηση όλων των αερόσακων και των προεταντήρων των ζωνών ασφαλείας. Η Chevrolet θα επιδιορθώσει το πρόβλημα, τυλίγοντας τα καλώδια με ειδική ταινία, ενώ όσα είναι κατεστραμμένα θα αντικατασταθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα