Η Mercedes βοήθησε τον Alonso να κατασταλάξει στη McLaren

Με πολλές υποσχέσεις και προσδοκίες υπέγραφε ο Fernando Alonso το συμβόλαιο με τη Ferrari. Ωστόσο, αυτά που είδαμε την 5ετία 2010-2014 περιελάμβαναν μόλις 11 νίκες, 44 βάθρα (εντάξει, αυτό είναι καλό νούμερο), 4 pole positions και φυσικά κανένα πρωτάθλημα. Ο Ισπανός δεν άντεξε και αποφάσισε να επιστρέψει στη McLaren, με στόχο την κατάκτηση τουλάχιστον ενός ακόμα παγκόσμιου τίτλου μέχρι να ολοκληρωθεί η καριέρα του.

Μήπως, όμως, υπήρξε κάτι που «βοήθησε» τον «El

Nano» στο να πάρει την τελική του απόφαση; Όχι, δεν ήταν κάποιο πρόσωπο, αλλά μία ομάδα: η Mercedes AMG! Μάλιστα, σύμφωνα με τον 33χρονο, η επιτυχία των Γερμανών τον έκανε να πιστέψει ότι πρέπει να πάρεις ρίσκο αν θέλεις να πετύχεις κάτι αντίστοιχο.

Όταν είδα τη Mercedes να κερδίζει με μισό λεπτό διαφορά, ήμουν τόσο ξεκάθαρος με την απόφασή μου. Θα πρέπει να ρισκάρεις, επειδή αν τους αντιγράψεις, θα είσαι πάντα πίσω τους. Είμαι στο σωστό μέρος.

Η ομάδα αυτή είναι τόσο ταλαντούχα και είναι μια πολύ συναρπαστική πρόκληση, επειδή θα μεγαλώσουμε μαζί, και, όταν θα είμαστε στους βαθμούς και θ’ ανεβαίνουμε στο βάθρο, θα κοιτάμε ο ένας τον άλλον και θα λέμε ότι αυτό ήταν ένα πολύ συναρπαστικό ταξίδι.

Για την ώρα, ο Alonso πρέπει να κάνει πολλή υπομονή και φυσικά να παίρνει τα πάντα από το μονοθέσιο, ενώ το πιο σημαντικό που θα πρέπει ν’ αλλάξει στον εαυτό του είναι ότι πρέπει να γίνει ένα σημαντικό κομμάτι της εξελικτικής διαδικασίας του μονοθεσίου, όπως έχουμε εξηγήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα