Η McLaren κατηγορεί τη Mercedes για ψεύτικο φόβο εν όψει 2017

Οι επόμενες αλλαγές στη Formula 1 είναι προγραμματισμένες για το 2017. Η εικόνα που έχουμε δεν είναι ξεκάθαρη, καθώς το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι τα μονοθέσια θα διαθέτουν πιο επιθετικό σχεδιασμό, θα φορούν φαρδύτερα ελαστικά και θα είναι κατά «5-6 δευτερόλεπτα» ταχύτερα. Τα 1.000 άλογα και οι ανεφοδιασμοί που ακούσαμε για το 2017 έχουν μείνει ως σκέψεις και κανένας δεν ξέρει ποια θα είναι η συνέχεια.

Κάθε χρονιά μεγάλων αλλαγών αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τις ομάδες που ακολουθούν να φτάσουν

την κορυφαία. Στην περίπτωσή μας, κατάληψη στην κορυφή έχει κάνει η Mercedes, έτσι οι ρεαλιστικές ελπίδες για μια μεγάλη αλλαγή θα πρέπει να είναι το 2017, αν και η Ferrari πιστεύει πως έχει τη δυνατότητα ν να κερδίσει τους Γερμανούς ακόμα και το 2017;

Η πιθανότητα να δεχθείς κάποιο προσπέρασμα δεν μπορεί να σου αρέσει, έτσι ο Eric Boullier, επί κεφαλής της McLaren, πιστεύει ότι οι αναφορές της Mercedes στα ζητήματα ασφαλείας προκύπτουν από την ανησυχία για την ανταγωνιστικότητά της.

Υποθέτω πως είναι ένας συνηθισμένο παιχνίδι, όπου θέλεις να σταματήσεις κάποιες αλλαγές, έτσι αναφέρεις την ασφάλεια και αυτό είναι αρκετά απελπισμένο από τη Mercedes.

Η γερμανική ομάδα πιστεύει πως όντως ίσως υπάρξουν θέματα ασφαλείας. Ο Toto Wolff εξηγεί πως τα μονοθέσια θα πρέπει να φορούν τα κατάλληλα ελαστικά για να αντέχουν τις μεγαλύτερες αεροδυναμικές πιέσεις, συνεπώς ίσως υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας έως ότου η Pirelli κατασκευάσει το σωστό ελαστικό.

Πιστεύουμε ότι η Formula 1 πρέπει να είναι μια ανταγωνιστική πλατφόρμα και ότι πρέπει να έχουμε περισσότερες ομάδες που είναι πιο ανταγωνιστικές για νίκες. Αυτό κάνει τα πάντα πιο ελκυστικά σ’ εμάς. Χρειαζόμαστε μια καλή οργάνωση και θα ανταποκριθούμε σε κάθε πρόκληση.

Αν έχουμε περισσότερη αεροδυναμική, θα έχουμε μία πρόκληση μέχρι η Pirelli να είναι ικανή να παράγει ελαστικά που να το αντιμετωπίσουν αυτό. Αν είναι να αλλάξουμε κάποιες από τους υπόλοιπους κανονισμούς, θα είμαστε σύμφωνοι, αλλά θα πρέπει να είναι λογικές αλλαγές.

Keywords
Τυχαία Θέματα