Η GM ισχυρίζεται ότι κάποιος χρησιμοποίησε ψεύτικο κλειδί για να κερδίσει δίκη

Το 2011, ο Zachary Stevens τράκαρε με το Saturn Sky του πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο, σκοτώνοντας τον οδηγό του. Ο Stevens μήνυσε την GM, άλλα η αμερικάνικη εταιρεία ισχυρίζεται ότι το κλειδί που χρησιμοποιούσε δεν άνηκε καν στο αυτοκίνητο του, οπότε θέλουν τον δικαστή να απορρίψει την δίκη.

Το φιάσκο της GM με το διακόπτη εκκίνησης

του κινητήρα έχει κοστίσει στην εταιρία 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ποινικές διώξεις και αποζημιώσεις πολιτών. Ο ελαττωματικός διακόπτης που χρησιμοποιούταν στα οχήματα της GM, απενεργοποιούσε τους αερόσακους και το αυτοκίνητο, αν είχε κρεμασμένο ο οδηγός μεγάλο βάρος πάνω στο κλειδί. Παρόλο που έγινε ανάκληση των οχημάτων εφοδιασμένα με αυτόν τον διακόπτη 2,5 χρόνια πριν, η GM έχει ακόμα δικαστικές διαμάχες.

Μέχρι στιγμής, άλλη μια δίκη έχει ακυρωθεί, όπου ο ιδιοκτήτης αυτοκίνητου της GM προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στον ελαττωματικό διακόπτη μετά από τροχαίο. Τελικά έπειτα από ερευνά διαπιστώθηκε ότι έφταιγαν οι παγωμένοι δρόμοι και όχι ο διακόπτης.

Η GM ελπίζει και η δίκη με τον Zachary Stevens να έχει παρόμοια κατάληξη και να ακυρωθεί. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι ο Stevens, οι γονείς του αλλά και οι δικηγόροι τους έδειξαν κλειδί που δεν ανήκει στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Stevens, ένα Saturn Sky του 2007.

Η αμερικάνικη εταιρία ισχυρίζεται ότι ο ενάγων έφτιαξε ψεύτικα στοιχειά, ώστε να υποστηρίξει την κατηγορία του ότι το βάρος πάνω στο κλειδί το περιστρέψε, με αποτέλεσμα να σβήσει το αμάξι και ο Stevens να χάσει τον έλεγχο. Αφού, όμως, το κλειδί δεν άνηκε στο Saturn του Stevens ο δικαστής θα πρέπει να ακυρώσει την δίκη ή τουλάχιστον να μην λάβει υπόψη του τα συγκεκριμένα στοιχειά.

Τα καλά νέα για τον Stevens είναι ότι αρχικά είχε κατηγορηθεί με φόνο εξ’αμέλειας, όμως, αφού η GM ανακοίνωσε την ανάκληση η κατηγορία απορρίφτηκε. Ωστόσο η τελική απόφαση του δικαστή με την δίκη της GM και του Stevens θα την μάθουμε στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα