Η FIA ανοίγει τη διαδικασία για υποβολή αιτήσεων νέων ομάδων

Μετά την αποχώρηση της Hispania Racing από τη Formula 1, στο τέλος του πρωταθλήματος του 2012, έμεινε κενή μια θέση στο grid, το οποίο έχει ως ανώτατο αριθμό συμμετοχών τις δώδεκα ομάδες. Η FIA για να καλύψει τη θέση αυτή, ζήτησε από πιθανές νέες ομάδες να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους, ώστε να συμμετάσχουν στην F1 από το πρωτάθλημα του 2015 ή του 2016.

Το 2010 είχε αποφασιστεί το περίφημο budget

cap (όριο προϋπολογισμού), βάση του οποίου αποφάσισαν οι Caterham (τότε Lotus), Marussia (Virgin) και HRT να εισέλθουν στη Formula 1. Ο κανονισμός στην ουσία δεν μπήκε ποτέ σε ισχύ, αφήνοντας τις νέες ομάδες αιώνες πίσω, από πλευράς πόρων και εξέλιξης. Στην τελευταία συνέλευση του F1 Strategy Group στο Παρίσι, αποφασίστηκε εκ νέου το ανώτατο όριο το οποίο θα πρέπει να ξοδεύει η κάθε ομάδα από τον Ιανουάριο του 2015, χωρίς ακόμη να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. Ίσως με αυτή την κίνηση να καταφέρει η FIA να δελεάσει καινούριες ομάδες, αφού με τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων περί συγχωνεύσεων και τα πολλά οικονομικά προβλήματα, είναι πολύ πιθανό να συρρικνωθεί το grid ακόμη περισσότερο.

Οι πλήρεις φάκελοι των αιτήσεων θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 10 Φεβρουαρίου, με την απόφαση της FIA να γίνεται γνωστή στις 28 του ίδιου μήνα. Σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος δεν θεωρηθεί κατάλληλος, δεν θα επιλεγεί πρόσθετη ομάδα.

[Πηγή: FIA | Photo Copyrights: Pirelli/LAT Photographic]

Keywords
Τυχαία Θέματα