Η Audi μας δείχνει το πως σχεδίασε το e-tron quattro concept

16:50 7/9/2015 - Πηγή: AutoBlog

Η Audi έδωσε ένα teaser video του e-tron quattro concept που θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Το πρωτότυπο μας δείχνει το πως θα μοιάζει το Q6, το πρώτο μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Audi,

με το πρωτότυπο να έχει αεροδυναμικό συντελεστή Cd 0.25, θέτοντας νέο ρεκόρ στη κατηγορία των SUV. Έχει κεκλιμένη γραμμή οροφής, λέιζερ μπροστά φωτιστικά σώματα και OLED πίσω.

Το πρωτότυπο βασίζεται στην δεύτερη γενιά του της MLB Evo πλατφόρμας του VW Group, την οποία θα χρησιμοποιεί και η έκδοση παραγωγής. Το μήκος του είναι μεταξύ εκείνου του Q5 και του Q7, με το ευρύχωρο εσωτερικό του να προσφέρει χώρο για τέσσερα άτομα. Εκεί υπάρχουν 4 OLED οθόνες αφής και μεταλλικά διακοσμητικά.

Το e-tron quattro concept δανείζεται την τεχνολογία του R8 e-tron και διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν στον μπροστά άξονα και δύο στους πίσω, που τροφοδοτούνται από μια μπαταρία ιόντων-λιθίου κατασκευής LG Chem και Samsung SDI, που είναι τοποθετημένη κάτω από την καμπίνα των επιβατών, μεταξύ των δύο αξόνων. Η επιλογή αυτή παρέχει χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή φορτίου ανά άξονα, κάτι που μεταφράζεται σε καλύτερη δυναμική συμπεριφορά και καλύτερη οδική ασφάλεια σε σχέση με άλλα οχήματα της κατηγορίας.

Η έκδοση παραγωγής θα παρουσιαστεί το 2018 και θα τεθεί απέναντι από το Tesla Model X. Αρχικά θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις. Μία των 300 ίππων και 450 Nm ροπής και μία των 400 ίππων και 650 Nm ροπής, ενώ αργότερα θα προστεθεί και μια “RS-spec” έκδοση, που θα διαθέτει 500 άλογα και 750 Nm ροπής.

Η φόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου θα γίνεται μέσω επαγωγικού συστήματος φόρτισης, με την Audi να προσφέρει το Q6 τόσο σε plug-in υβριδική έκδοση, όσο και σε έκδοση με κινητήρα υδρογόνου. Είναι αρκετά απίθανο όμως, το Q6 να φορέσει κάποιο κινητήρα εσωτερικής καύσης, μιας και κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε αντίθεση με την φιλική προς το περιβάλλον εικόνα που θέλει να χτίσει η Audi γύρω από το μοντέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα