Η AMG GT R έκανε 7:10.92 στο Nürburgring

Η Mercedes AMG GT R κατάφερε τελικά να πετύχει ταχύτερο χρόνο από την Porsche 911 Turbo S στην πίστα του Nürburgring. Η AMG GT R στα χέρια του Christian Gebhardt του Sport Auto, κατάφερε και πέτυχε χρόνο 7:10.92, χρόνος πολύ ταχύτερος από το 7:18

της 911 Turbo S.

Το αυτοκίνητο φορούσε Michelin Pilot Sport Cup 2 ελαστικά και να θυμίσω πως κίνηση παίρνει από έναν twin-turbo V8 κινητήρα, 4.000 κ.εκ. με την απόδοσή του να αγγίζει τα 585 άλογα και τα 700 Nm ροπής. Το βάρος έχει μειωθεί κατά 90 κιλά (1.554 κιλά) και επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα με τη τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 318 χλμ/ώρα. Διαθέτει νέο σύστημα τετραδιεύθυνσης, που τοποθετείται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της Mercedes. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι παρόμοιος με αυτόν της Porsche 911 Turbo, επιτρέποντας τους πίσω τροχούς να κινηθούν ως και 1,5 μοίρα προς κάθε κατεύθυνση.

Αυτό καθιστά την AMG GT R πιο ευέλικτη στις στροφές, καθώς οι πίσω τροχοί στρίβουν προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τους μπροστά τροχούς, όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητες έως 100 χλμ/ώρα και προς την ίδια κατεύθυνση, όταν το αυτοκίνητο κινείται με μεγαλύτερες ταχύτητες. Έτσι κατάφεραν να πετύχουν οι μηχανικοί ακόμα μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες. Τέλος ένα ακόμα στοιχείο που διαφοροποιεί την GT R από την GT S είναι ένα carbon στοιχείο στο πάτωμα του αυτοκινήτου, που στη λειτουργία Race και σε ταχύτητες πάνω από 80 χλμ/ώρα, κινείται αυτόματα προς τα κάτω, περίπου 4 εκατοστά, βελτιώνοντας έτσι τη ροή του αέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
AMG GT R, 7 10 92,Nürburgring