Γιατροί στη Utah θέλουν να σταματήσουν οι βελτιώσεις των diesel αυτοκινήτων

20:22 1/8/2016 - Πηγή: AutoBlog

Μία ομάδα γιατρών στη Utah των Η.Π.Α. σχεδιάζουν να καταθέσουν μήνυση εις βάρος των τοπικών βελτιωτών πετρελαιοκίνητων οχημάτων, τους Diesel Brothers, οι οποίοι σύμφωνα με τους γιατρούς προβαίνουν σε παράνομες τροποποιήσεις πάνω στα συστήματα ελέγχου εκπομπής ρύπων.

Οι Diesel Brothers έχουν και μια εκπομπή στο Discovery Channel, με το ίδιο όνομα,

το οποίο ασχολείται με τη βελτίωση πετρελαιοκίνητων φορτηγών. Το show που απευθύνεται σε θεατές, αλλά κυρίως σε ιδιοκτήτες αυτού του είδους οχημάτων, που απολαμβάνουν τη θέα να αφήνουν πίσω τους τεράστια σύννεφα μαύρου καπνού στο πέρασμά τους.

Μετά το σκάνδαλο Dieselgate, όμως, οι έλεγχοι των εκπομπών καυσαερίων έγιναν ακόμα αυστηρότεροι. Ειδικότερα οι εκπομπές μικροσωματιδίων όπως τα οξείδια του αζώτου, τα οποία σχετίζονται με διάφορες μορφές καρκίνου αλλά και αναπνευστικών προβλημάτων, έχουν μπει στο στόχαστρο, καθώς οι κινητήρες πετρελαίου εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες και τα διάφορα φίλτρα για τη συγκράτηση τους είναι απαραίτητα.

Το υπουργείο υγείας της περιφέρειας Davis της Utah, έλεγξε ένα βελτιωμένο όχημα που είχε τροποποιηθεί από τους Diesel Brothers, και οι εκπομπές σωματιδίων και διοξειδίου του άνθρακα ήταν πολύ παραπάνω από τη κανονική έκδοση. Ο Brian Moench, πρόεδρος της Utah Physicians for a Health Environment, της της ομάδας των γιατρών, δήλωσε:

Έχουμε μια σειρά καταγγελιών και παραπόνων από πολίτες σχετικά με το φαινόμενο αυτό. Πολλοί από τους οδηγούς βελτιωμένων φορτηγών διασκεδάζουν βγάζοντας αυτά τα τεράστια μαύρα σύννεφα καυσαερίων πάνω σε άλλους διερχόμενους οδηγούς και πεζούς, απολαμβάνοντας τη φήμη που λαμβάνουν από τη πράξη τους.


Η ομάδα των γιατρών θέλει να πάψουν τις εργασίες βελτίωσης οι Diesel Brothers, καθώς πιστεύουν ότι αφαιρούν από τα οχήματα συστήματα και φίλτρα συγκράτησης ρύπων έτσι ώστε να διευκολύνεται η δημιουργία μαύρου σύννεφου καπνού. Επίσης θέλουν να πάρουν πίσω όλα τα τροποποιημένα οχήματα και να τα επαναφέρουν στην αρχική τους κατάσταση.

Πιστεύουμε πως έχουν το χρέος να διορθώσουν ότι έχουν κάνει, θα πρέπει να πάρουν πίσω όλα τα οχήματα και να τα κάνουν νόμιμα και πάλι.

Σε αναμονή αυτής της εξέλιξης και της δικαστικής τροπής που θα πάρει το τελικό αποτέλεσμα και η απόφαση του δικαστηρίου, μπορεί να φέρει πολλές αλλαγές στον κλάδο της βελτίωσης γενικά, και όχι μόνο των πετρελαιοκίνητων.

Keywords
Τυχαία Θέματα