Φωτιά σε Jeep Cherokee εξαιτίας ενός Samsung Note 7 που φόρτιζε

11:01 9/9/2016 - Πηγή: AutoBlog

Δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για το νέο iPhone 7, από αυτή, όπου ένας βασικός του ανταγωνιστής, το Samsung Galaxy Note 7 έχει κάνει την χειρότερη δυνατή αρχή, με την υπόθεση μάλιστα να παίρνει όλο και χειρότερες και πιο σοβαρές διαστάσεις.

Αρχικά να αναφέρουμε πως η Samsung προχώρησε σε μια κίνηση που

δεν βλέπουμε συχνά στον τομέα αυτό. Ανακάλεσε το παραπάνω μοντέλο από τους αγοραστές και από τα ράφια των καταστημάτων, λόγω αναφορών που επιβεβαιώθηκαν για έκρηξη του κινητού τηλεφώνου κατά την φόρτιση του. Ο CEO της εταιρείας, Koh Dong-jin, δήλωσε πως αυτό οφείλεται σε ελαττωματικές μπαταρίες, που επηρεάζουν το 0,0024% των συσκευών, δηλαδή 24 ελαττωματικές ανά 1 εκ. παραγωγής, που προέρχονται από έναν συγκεκριμένο προμηθευτή της εταιρείας.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση, έχοντας επιβεβαιώσει 35 περιστατικά που έχουν συμβεί. Η κατάσταση όμως, γίνεται όλο και πιο σοβαρή, καθώς μετά από την κατηγορία για πυρκαγιά σε κατοικία, τώρα έρχεται να προστεθεί σε όλα αυτά ένα Jeep Cherokee που έγινε παρανάλωμα του πυρός.

Οι ιδιοκτήτες του οχήματος, υποστηρίζουν πως είχαν κατέβει από το αυτοκίνητο για να ξεφορτώσουν ένα γραφείο, έχοντας αφήσει το κινητό να φορτίζει στην κεντρική κονσόλα του Jeep, με σκοπό να επιστρέψουν στο αμάξι για να συνεχίσουν κάποιες αγορές. Έκπληκτοι, λίγο μετά διαπίστωσαν πως το εσωτερικό του οχήματος είχε τυλιχτεί στις φλόγες, και μαύρος καπνός έβγαινε παντού από το αυτοκίνητο. Κάλεσαν την Πυροσβεστική, η οποία όμως όταν έφτασε το αμάξι είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Τώρα η Υπηρεσία διερευνά την υπόθεση αυτή, προκειμένου να διαπιστώσει την εγκυρότητά της.

Το θέμα με τις ελαττωματικές μπαταρίες έχει πάρει ήδη μεγάλες διαστάσεις και σίγουρα θα κοστίσει στη Samsung και φήμη και χρήματα. Μάλιστα, αρκετοί είναι εκείνοι που την κατηγορούν ότι άργησε να ξεκινήσει τις ανακλήσεις, με τον κίνδυνο -εφόσον επιβεβαιωθούν τα σοβαρά περιστατικά- να είναι ορατός, ακόμα και για απώλεια ζωής, ή κάποιο σοβαρό τραυματισμό, που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί. Αξιοσημείωτο είναι δε, πως κάποιες αεροπορικές εταιρείες απαγόρευσαν την χρήση του συγκεκριμένου μοντέλου εντός των αεροπλάνων, ενώ κι άλλες τρέχουν και κάνουν το ίδιο.

Σκέψου το καλά λοιπόν, πριν αφήσεις οποιαδήποτε συσκευή να φορτίζει μέσα στο αυτοκίνητό σου χωρίς εποπτεία, γιατί θα είναι πολύ άσχημο να αντικρίσεις το αυτοκίνητό σου να καταστρέφεται, εξαιτίας και μόνο ενός κινητού τηλεφώνου. Είναι ένας κίνδυνος, που μέχρι τώρα σίγουρα δεν είχαμε εκτιμήσει όπως έπρεπε. Έτσι πλέον, νομίζω ότι πρέπει να αφήνουμε το κινητό μας (ανεξαρτήτου μάρκας), κάτω στο πάτωμα και μακριά από εύφλεκτες πηγές.

Keywords
Αναζητήσεις
φωτια daihatsu move
Τυχαία Θέματα