Εβδομάδα Ταχύτητας στις αλυκές του Bonneville μετά από δύο χρόνια

20:11 8/7/2016 - Πηγή: AutoBlog

Οι αλυκές του Bonneville, είναι μια περιοχή που καλύπτεται από μια πυκνή στρώση αλατιού και βρίσκεται στη βορειοδυτική Utah. Στην ουσία πρόκειται για απομεινάρι της λίμνης Pleistocene του Bonneville και είναι η μεγαλύτερη από τις πολλές αλυκές που βρίσκονται δυτικά της «Μεγάλης Λίμνης του Αλατιού». Εκεί, λοιπόν, είναι το “αυτοκινητοδρόμιο του Bonneville”, γνωστό για τα ρεκόρ ταχύτητας εδάφους που έχουν επιτευχθεί εκεί.

Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, το μειωμένο πάχος του αλατιού προβλημάτιζε, ενώ φτάσαμε μέχρι και σε ακύρωση της διοργάνωσης

για δύο συνεχόμενες χρονιές (2014, 2015), καθώς οι αρχές θεώρησαν ότι το πάχος του αλατιού δεν ήταν αρκετό για να διεξαχθούν με ασφάλεια οι αγώνες.

Φέτος, τα νέα είναι καλά σύμφωνα με τον Bill Lattin, Πρόεδρο του Σωματείου που είναι υπεύθυνο για την διεξαγωγή της διοργάνωσης. Το αλάτι είναι αρκετό για να δημιουργηθούν 3 πίστες, μια μεγάλη των 12,5 χλμ, μια μικρή των 8 χλμ και μια για αρχάριους των 5 χλμ.

Αυτό βέβαια δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας που έχει ξεκινήσει με σύνθημα «σώστε το αλάτι», με σκοπό να προστατευθούν οι αλυκές και να επιστρέψουν στην παλιά τους δόξα.

Επομένως, αν όλα πάνε καλά και δεν βρέξει, η Εβδομάδα Ταχύτητας θα λάβει χώρα στις 13 με 19 Αυγούστου και το θέαμα προβλέπεται να είναι τουλάχιστον καθηλωτικό. Αναμένουμε με αγωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα