Επίσημο: BMW M3/M4 Competition Package

H BMW παρουσίασε επίσημα το Competition Package για την M3 και M4, το οποίο όπως ξέρουμε και από τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της εταιρίας, δεν ανεβάζει ιδιαίτερα την ιπποδύναμη του κινητήρα, εστιάζοντας στα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.

Έτσι, ο 3-λιτρος TwinPower (S55), υπερτροφοδοτούμενος εξακύλινδρος σε σειρά αποδίδει 450 άλογα και 550 Nm ροπής, κάτι που σημαίνει ότι η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί κατά 19 άλογα, με τη ροπή να παραμένει

στα ίδια επίπεδα. Η μεγαλύτερη ιπποδύναμη βελτιώνει ελάχιστα τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, καθώς πλέον με το προαιρετικό αυτόματο 7-τάχυτο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 4 δευτ. (0,1 δευτ. ταχύτερο σε σχέση με την απλή Μ4), ενώ με το 6-τάχυτο χειροκίνητο χρειάζεται 4,2 δευτ., όντας ομοίως 0,1 δευτ. ταχύτερη.

Αισθητικές αλλαγές πρακτικά δεν υπάρχουν, παρά μόνο η sport εξάτμιση, της οποίας οι απολήξεις έχουν μαύρο χρώμα, και οι ζάντες ελαφρού κράματος 666M σε διάσταση 20 ιντσών, με ελαστικά 265/30 και 285/30 εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Στο εσωτερικό υπάρχουν τα M sport καθίσματα, καθώς και νέες ζώνες ασφαλείας, οι οποίες είναι χρώματα της M GmbH. Η καμπίνα θα είναι επενδυμένη με έναν συνδυασμό δέρματος και υφάσματος ενώ θα υπάρχουν αρκετά ανθρακονημάτινα διακοσμητικά.

Οι ρυθμίσεις της Adaptive M Sport ανάρτησης έχουν αλλάξει, καθώς πατάει σε νέα ελατήρια, αμορτισέρ και αντιστρεπτικές ράβδους, με το Competition Package, που θα είναι διαθέσιμο από την άνοιξη, να προσθέτει το Active M Differential, ένα επαναπρογραμματισμένο σύστημα ευστάθειας (DSC) και επαναρυθμισμένα προγράμματα οδήγησης (Comfort, Sport και Sport+).

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα