Έκθεση Παρισιού 2012: Hyundai ix35 FCEV

Η Hyundai παρουσίασε στο Παρίσι την έκδοση παραγωγής του ix35 Fuel Cell, η οποία θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από το τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμη προς δημόσια και ιδιωτική χρονομίσθωση. Το αυτοκίνητο που έχει για καύσιμο το υδρογόνο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Ulsan της Κορέας και οι Κορεάτες ευελπιστούν ότι τα επόμενα τρία χρόνια θα έχουν πάνω από 1.000 τέτοια οχήματα στην κυκλοφορία, με το ενδεχόμενο

αν υπάρξει μεγάλη ζήτηση να μπορούν να τη καλύψουν και να το παράγουν μαζικά.

Διαθέτει μια συστοιχία δεξαμενών και μετατρέπει το υδρογόνο σε ηλεκτρική ενέργεια η οποία φορτίζει την 24 KW πολυμερών λιθίου μπαταρία που τροφοδοτεί τον κινητήρα. Τα 0-100 χλμ.ώρα τα “πιάνει” σε 12.5 δευτ. ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 161 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία του κυμαίνεται στα 587 χλμ, με το γέμισμα των δεξαμενών να διαρκεί λίγα λεπτά.

Για την απαραίτητη οξυγόνωση των κυψελών καυσίμου χρησιμοποιεί αέρα περιβάλλοντος αντί για πεπιεσμένο αέρα, διαδικασία η οποία σύμφωνα με τη Hyundai αυξάνει κατά μέχρι 50% την απόδοση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ την ίδια στιγμή μειώνει τον εσωτερικό θόρυβο της καμπίνας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Keywords
Τυχαία Θέματα