Δημοπρατείται μια τετρακίνητη RUF 964 RCT

Ο βελτιωτικός οίκος RUF επεμβαίνει τόσο εκτενώς στα μοντέλα του Τσουφενχάουζεν που αναγνωρίζεται ως κατασκευαστής και όχι απλά ως βελτιωτής, και η συγκεκριμένη 911 (964) του 1993 έχει δεχτεί αρκετές βελτιώσεις από την εταιρία.

Σαν βάση το αυτοκίνητο είναι μια Carrera 4 Anniversary, μια ειδική έκδοση του μοντέλου που γιόρταζε τα 30 χρόνια της 911. Αυτή διαθέτει το σώμα της Turbo, καθώς και τις τροποποιήσεις στο σασί, στα φρένα και στην ανάρτηση, ενώ κινούταν από έναν ατμοσφαιρικό επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα 3.6-λίτρων.

Όμως,

το αφεντικό της Ruf Automobile, Alois Ruf Jr, αγόρασε το αυτοκίνητο και το χρησιμοποίησε ώστε να συνδυάσει την τετρακίνηση του μαζί με έναν turbo κινητήρα, κάτι που παρουσίασε αργότερα η Porsche, με την 993 Turbo.

Ο turbo κινητήρας κατασκευάστηκε από την RUF, και διέθετε δύο μπουζί ανά κύλινδρο και εγκέφαλο της Motronic, με αποτέλεσμα να αποδίδει 385 άλογα, από τα 300 εργοστασιακά. Η κίνηση, όπως προείπα, μεταφερόταν σε όλους τους τροχούς, αλλά το κιβώτιο ανακατασκευάστηκε από την RUF, και πλέον διέθετε και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Ακόμα, το αυτοκίνητο φοράει μεγαλύτερα φρένα, νέα αμορτισέρ, νέα εξάτμιση, ηλεκτρονικά διαχειριζόμενο σύστημα τετρακίνησης και τις πεντάμπρατσες 18άρες ζάντες της Speedline.

Είναι βαμμένο σε χρώμα Schwartz Metallic, και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ανήκε σε ιδιωτική συλλογή μέχρι το 2007, όταν και πουλήθηκε σε Βρετανό συλλέκτη. Όπως κατάλαβες, θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Silverstone Auctions στις 15 Οκτωβρίου, ο οποίος εκτιμά ότι θα πιάσει μια τιμή ανάμεσα στα £120.000 και £140.000 (€138.700 με €161.800).

Keywords
Τυχαία Θέματα