Δημοπρατείται μια εντυπωσιακή ρέπλικα Mercedes 300 SLR

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Sir Stirling Moss η Mercedes Benz 300 SLR είναι το καλύτερο αγωνιστικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ.

Το θρυλικό αυτοκίνητο ζύγιζε μόλις 880 κιλά, χάρη στο αλουμινένιο σώμα της, και φορούσε έναν 2.981 κ.εκ. 8-κυλινδρο σε σειρά κινητήρα, προερχόμενο από μια W196, ο οποίος απέδιδε 310 άλογα.

Είναι ίσως ένα από τα πιο επιβλητικά σχέδια ενός διθέσιου σπορ αυτοκινήτου όλων των εποχών. Κατέκτησε το παγκόσμιο

πρωτάθλημα την πρώτη χρονιά που παρουσιάστηκε το 1955 και παρήχθησαν μόλις 9 αυτοκίνητα, εκ των οποίων μόνο το 6 σώζονται σήμερα, με την τιμή τους να είναι ανεκτίμητη.

Το συγκεκριμένο που βλέπεις είναι μια πολύ ειδική και σπάνια ρέπλικα του αυτοκινήτου, και αποτελεί το πέμπτο και τελευταίο αυτοκίνητο που κατασκεύασε χειροποίητα η Proteus Sports & Racing Cars. Για την ολοκλήρωση της χρειάστηκαν 2 χρόνια, με τις διαστάσεις του αυτοκινήτου να είναι επακριβώς ίδιες με το αυθεντικό, χρησιμοποιώντας πολύ υψηλής ποιότητας υλικά, καθιστώντας την μια εξαιρετικής λεπτομέρειας ρέπλικα (recreation για την ακρίβεια).

Το, επίσης, αλουμινένιο σώμα της είναι προϊόν της βρετανικής Clive Smart of Shapecraft, και μηχανικά φοράει τον M110 κινητήρα της Mercedes, που υπάρχει σε μια 280E. Αυτός έχει συνδυαστεί με ένα 4-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και πρόκειται να δημοπρατηθεί στις 28 Μαΐου στην Δανία, με την εκτιμώμενη τιμή της να είναι €320.000 με €360.000, όταν η αυθεντική κοστίζει περίπου 100 φορές πιο πολύ!

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα