Δες πως κατασκευάζεται η Koenigsegg Agera RS

Προσωπικά λατρεύω να παρατηρώ την γραμμή παραγωγής ενός αυτοκινήτου, ειδικά όταν μιλάμε για χειροποίητες κατασκευές. Έτσι, η μετά την ανακοίνωση της Koenigsegg ότι ξεκίνησε την κατασκευή των πρώτων Agera RS που θα μπορούν να κινηθούν νόμιμα στους δρόμους των Η.Π.Α, μια αγορά στην οποία η Koenigsegg δεν είχε πρόσβαση μέχρι σήμερα, παρακάτω βλέπουμε τις πρώτες φωτογραφίες της “γέννησης” του σουηδικού υπερόπλου.

Η συγκεκριμένη έχει αριθμό

σασί #128 και βρίσκεται στα τελικά στάδια της κατασκευής της. Από τις φωτογραφίες βλέπουμε τη carbon “μπανιέρα” η οποία ενσωματώνει και το ρεζερβουάρ καυσίμου, με το συνολικό της βάρος να μην υπερβαίνει τα 90 κιλά.

Η Agera RS θα βγει σε 25 μονάδες στη παραγωγή και οι 10 από αυτές έχουν ήδη προπουληθεί. Οι 4 έχουν ήδη κατασκευαστεί, με 6 να βρίσκονται στη γραμμή παραγωγής της εταιρίας στο εργοστάσιο της Koenigsegg στη Άνγκελχολμ της Σουηδίας, με τα μοντέλα της Koenigsegg να έχουν χρόνο αναμονής 2 ετών.

Μηχανικά ο 5,0-λίτρων V8 twin-turbo αλουμινένιος κινητήρας αποδίδει 1.160 άλογα στις 7.800 σ.α.λ, με 1.000 Nm μεταξύ 2.700 – 6.170 σ.α.λ και 1.280 Nm μέγιστης ροπής στις 4.100 σ.α.λ, έχοντας όριο περιστροφής τις 8.250 σ.α.λ. Διαθέτει carbon εισαγωγή αέρα, σχέση συμπίεσης 9,3:1 και συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με paddles.

[See image gallery at www.autoblog.gr]

Keywords
Τυχαία Θέματα